Кримінал

Прокуратура вимагає відшкодування у понад 3 млн грн за незаконну рубку лісу на Прикарпатті

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
На Прикарпатті прокуратура вимагає відшкодування 3 млн грн за незаконну рубку лісу. За даними слідства майстер лісу здійснював незаконну порубку дерев породи бук, смерека та ялиця, які надалі збував. Про це йдеться на сторінці прокуратури області.
За процесуального керівництва прокурорів Івано-Франківської обласної прокуратури повідомлено про підозру майстру лісу одного із лісництв, що на Прикарпатті, у зловживанні службовим становищем (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364 КК України).
Слідство установило, що впродовж серпня – вересня 2022 року підозрюваний за попередньою змовою групою осіб здійснював незаконну порубку дерев породи бук, смерека та ялиця. Потім їх збував.
Такими діями державі завдано збитків на понад 3 млн грн.
Спеціалізована екологічна прокуратура заявила позов в інтересах держави про відшкодування вказаної шкоди, завданої кримінальним правопорушенням.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.