Соціум

Дрони з Франківська б’ють московитів на Донецькому напрямку

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

В останні тижні Івано-Франківськ почав у значно більшій кількості забезпечувати фронтовиків безпілотниками. Дрони нині вкрай актуальні для ефективної боротьби з окупантами.

Перед Новим роком Івано-Франківська громада в рамках співпраці з Авдіївською міською військовою адміністрацією передала на схід 100 дронів-камікадзе для воїнів 110 окремої механізованої бригади імені генерал-хорунжого Марка Безручка. Бригада вже майже два роки мужньо тримає позиції під Авдіївкою. Нагадаємо, Івано-Франківськ став містом-побратимом Авдіївки лише місяць тому. І за цей короткий час від франківців на найгарячішу нині ділянку загалом вже надійшло близько 200 «пташок».

Окрім того, 20 FPV-дронів Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків передав для бійців піхотного батальйону на запорізькому напрямку. Воїни самі звернулись за допомогою до франківців. Перед новим роком міський голова стільки ж особисто відвіз землякам з військової частини 1241 Нацгвардії, які охороняють північні рубежі України.

Читайте: Руслан Марцінків відвіз захисникам допомогу та 250 FPV-дронів

А після Нового року очільник міської громади разом із активістами «Спілки волонтерів Прикарпаття» повіз допомогу — 271 безпілотник і різні потрібні речі захисникам на Донецькому напрямку. Це перша поїздка Руслана Марцінківа на передову у 2024 році.

Торік він дев’ять разів відвідував земляків, які воюють на східному та південному напрямках. 250 FPV-дронів, які громада закупила за кошти міського бюджету, 16 – за кошти благодійного фонду «Моє місто Івано-Франківськ» та один великий багатофункціональний квадрокоптер, який виготовили школярі з Центру освітніх інновацій, франківці передали переважно тим військовим частинам, де служать жителі Івано-Франківська та громади. Це – 109 окремий гірсько-штурмовий батальйон 10 ОГШБр «Едельвейс», 78 батальйон 102 окремої бригади ТрО, в спецпідрозділ «Омега» НГУ і тактичній групі «Сапсан» 24 бригади.

Читайте Руслан Марцінків: У бюджеті міської громади на 2024 рік виразний акцент на підтримці ЗСУ

Дякуємо Івано-Франківській громаді за надану допомогу дронами-камікадзе. Будемо продовжувати нищити ворога всіма наявними силами. Використаємо з найкращими можливостями і бажанням, щоб була Україна і перемога. Слава Україні!, — подякував франківцям фронтовик на позивний «Марко».

Автор: Мирослав Стефанців

На правах промо

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.