Соціум

Фахова англійська мова за рівнями – як одна із переваг приватної вищої освіти

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Університет Короля Данила повсякчас реагує на запити ринку праці та адаптує свої освітні програми до потреб роботодавців. Зокрема, в університетському середовищі УКД запроваджена професійна англійська мова, яка стала невід’ємною частиною кар’єрної траєкторії викладачів й студентів. З кожним роком англійська стає не лише комунікаційним інструментом, але й ключовою навичкою для досягнення успіху в професійній реалізації.

Університет Короля Данила надає можливості для вивчення англійської мови на різних рівнях інтенсивності. Окрім того, у закладі запроваджено обов’язкові курси англійської за професійним спрямуванням для магістрів. Наразі такі курси розроблені для спеціальностей «Право», «Публічне управління та адміністрування», «Готельно-ресторанна справа».

УКД: фахова англійська мова за рівнями як одна із переваг приватної вищої освіти

Університет Короля Данила – чи не єдиний заклад вищої освіти у межах регіону, де навчання фахової англійської мови організовано відповідно до рівнів володіння нею, а не наявних за певною спеціальністю академічних груп, – відзначає перший проректор УКД Михайло Косьмій.

Для того, аби дізнатися всі особливості вивчення професійної англійської в Університеті Короля Данила ми поспілкувалися з project manager кафедри перекладу та філології Олександром Ладою.

УКД: фахова англійська мова

Перелічіть основні передумови впровадження вивчення професійної англійської мови?

«Магістратура – це вищий рівень освіти, де вимоги до знань і навичок значно вищі, ніж на бакалавраті. Саме тому ми й розробили професійні курси англійської. Нововведення дасть змогу студентам опанувати практичні навички, необхідні для реалізації власних професійних амбіцій, а також сприятиме підвищенню компетентності та конкурентоспроможності магістрів на ринку праці. Зараз спеціалізований курс англійської впроваджено для трьох спеціальностей. Для інших спеціальностей запропоновано спеціальний курс – General English», – розповідає Олександр Лада.

General English — курс, який охоплює багато важливих та цікавих кейсів, наприклад, йтиметься про розробку CV, проведення переговорів і конференцій, бізнес-зустрічі та інші теми, максимально близькі до вимог роботодавців.

Які плани щодо розвитку англійської надалі?

«Звичайно, ми повинні рухатися в актуальному сьогодні напрямку, аби кожна спеціальність мала власні мовленнєві курси. Стратегія кафедри передбачає комплексну спеціалізацію курсів на магістратурі до кінця 2024 року», – говорить про плани Олександр Валерійович.   Курси містять спеціалізований лексикон та формують навички для конкретної галузі, наприклад, бізнесу, готельної справи, права, ІТ тощо. Під час курсу студенти занурюються в ситуації, максимально наближені до їхньої професії, та використовують лексику, притаманну винятково їхній сфері.

Які конкретні переваги для студентів може мати вивчення професійної англійської мови?

У сучасному діловому світі англійська мова – це кар’єрні можливості. Адже в будь-якому професійному секторі: приватному, державному чи бізнес – англійська є певною можливістю кар’єрного росту. Зараз, у час, коли Україна вибудовує ділові відносини з партнерами за кордоном, фахівці зі знаннями англійської є дуже цінними – й попит на них щорічно буде тільки зростати.

Охарактеризуйте вашу методику викладання і поясніть, чим вона відрізняється від інших університетів?

Особливістю зазначеного курсу є його рівень інтерактиву. Спеціалізований курс побудований таким чином, щоб студент міг бути підготованим перед заняттям, активно брати участь у ході заняття та перевірити себе опісля. Тобто відбувається так звана триступенева форма навчання: попередньо здобувач освіти опановує лексику у форматі інтерактиву, може її прослухати, прочитати та вивчити, далі – активно використовує цю лексику й після заняття проходить тест і перевіряє себе.

Такий підхід, на наше переконання, є максимально ефективним для здобуття відповідних комунікативних навичок і конкурентоспроможності випускників УКД на ринку праці, – резюмує проєктний менеджер спеціальності Олександр Лада.

На правах промо

Читайте: Івано-Франківськ – місто студентів

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.