Соціум

Івано-Франківськ – місто студентів

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Вибір навчального закладу та омріяного фаху часто невіддільний від вибору міста. Адже воно, окрім навчання, дає ще й безліч можливостей для саморозвитку та досвід.

За результатами восьмого муніципального опитування Міжнародного республіканського інституту (IRI), проведеного у квітні-травні 2023 року, Франківськ став третім у рейтингу найкомфортніших міст для життя.

Івано-Франківськ – місто студентів і для студентів, тут сконцентровано найпрестижніші заклади вищої та фахової передвищої освіти: Університет Короля Данила, Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника, Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу, Івано-Франківський національний медичний університет та інші.

Безумовний комфорт, багатофункційна інфраструктура, зручна логістика, стрімкий розвиток технологій – фактори, що приваблюють франківців у місті. Франківськ – місто компактне, тут усе поруч. Часто потрібні відстані містяни долають пішки або на велосипеді.

Франківськ – прогресивний та активно розвивається, переймаючи досвід невеликих європейських міст. Затишні тераси влітку, облаштовані відпочинкові зони, розмірений темп до вподоби прихильникам слоу лайв. Крім цього, завдяки ЗСУ та силам ППО Івано-Франківськ є відносно безпечним тиловим містом, що вкрай важливо саме в умовах війни.

Дізнаймося, що ж пропонує місто для веселого й активного дозвілля студентів. Ми підібрали декілька особливих міських локацій та атракцій, які краще познайомлять із Фраником.

Відкриті зустрічі з успішними людьми

«Відкриті зустрічі з успішними людьми» – соціальний проєкт Університету Короля Данила для студентів Івано-Франківська та всіх зацікавлених, який спрямований на реалізацію місії УКД – творити екосистему для розвитку успішної та підприємливої особистості. Відкрита зустріч – це унікальна можливість познайомитись, поспілкуватись, дізнатись секрети успіху, поділитись ідеями з відомими людьми України та світу.

Участь у проєкті – можливість навчитись визначати пріоритети, планувати, організовувати, наполегливо працювати, дізнаватись більше, ставити цілі та досягати успіху в навчанні, кар’єрі, бізнесі, спорті, мистецтві! Студенти франківських вишів та активісти уже зустрічалися із Главою УГКЦ Блаженнішим Святославом (Шевчуком), предстоятелем ПЦУ митрополитом Епіфанієм, істориком та публіцистом Володимиром Вʼятровичем, переможцями «Євробачення» – гуртом Kalush, українським музикантом, лідером гурту «Океан Ельзи» Святославом Вакарчуком, українським актором театру та кіно Богданом Бенюком, українським актором та режисером  Ахтемом Сеітаблаєвим, українським співаком, танцюристом Дмитром Монатиком, президентом Фонду Цілей Сталого Розвитку ООН й послом Болонського центру ЮНЕСКО Мауріціо Аронікою та директором Італійського інституту культури в Києві, аташе з питань культури Посольства Італії в Україні Едоардо Крізафуллі.

Зустрічі такого формату та багато інших подій освітнього, наукового та мистецького спрямування в Університеті Короля Данила відбуваються доволі часто та є безкоштовними для всіх охочих!

Палац Потоцьких

Палац Потоцьких («Простір Інноваційних Креацій «Палац») – це культурний осередок, де щотижня проводяться різноманітні івенти просто неба: презентації книг, концерти, стендапи, творчі зустрічі тощо. Можна відвідати також безкоштовні майстер-класи, виставки, ярмарки та кінопокази. Крім цього, Палац Потоцьких є й історичною візитівкою міста, тому може стати локацією для фотосесії.

Карпати поряд

Івано-Франківськ – неподалік гірського масиву. Таке розташування міста дає змогу легко спланувати туристичний маршрут. Після робочого тижня можна помилуватися карпатськими краєвидами. Підкорення вершин, сплав або рафтинг Черемошем чи Дністром, відвідини туристичних центрів або релакс у спа численних готелів поблизу Яремча та Буковелю – атракції, що їх пропонують Карпати, на будь-який смак і гаманець.

Якщо ж поїздка до Карпат не вдасться, пам’ятайте, що Франківськ має власні гори) З Вовчинецького пагорба на окраїні відкривається чудова панорама міста та пейзажі восьми карпатських вершин. Тут облаштована відпочинкова зона і є мінілокації для красивих інстафото.

Промприлад

«Промприлад. Реновація» – інноваційний центр на базі старого заводу, діяльність якого спроєктована на перетині чотирьох напрямків розвитку регіону: нової економіки, урбаністики, сучасного мистецтва, освіти.

«Промприлад» – простір, що об’єднує творчих, енергійних та мотивованих людей, які разом працюють над втіленням власних проєктів та спільних ініціатив. Тут можна відвідати виставки в галереї сучасного мистецтва та почитати в міській читальні, стати учасником конференцій та хабів, слухачем лекцій, освітніх заходів, концертів та хакатонів, а також зазнайомитися з кимось.

Івано-Франківськ – прекрасне місто з приязними людьми. Станьте його частинкою! І хай у вашому особистому рейтингу найкомфортніших міст воно посідає перше місце!

На правах промо

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.