Авто

Закони змінюють правила

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Наприкінці вересня Кабмін своєю постановою вніс зміни до правил дорожнього руху – аби привести їх у відповідність з останніми змінами у законодавстві. Отже, основні зміни в ПДР виглядають наступним чином.

Водіїв тепер не зобов’язують мати при собі вже давно відмінений талон до водійського посвідчення, довіреність і дорожній лист (пункт 2.1). Цікаво, що відповідні закони прийняли ще літом, а до ПДР зміни вносять тільки зараз. Іншими словами, кілька місяців в Україні діяли закони, що суперечили один одному.

До Правил внесли зміни, що юридично узаконюють право передачі автомобіля без використання довіреності (пункт 2.2). Тепер достатньо передати реєстраційний документ на авто.

Права не обов’язково передавати інспектору, достатньо – пред’явити (пункт. 2.4 а). Але тепер слід надавати автомобіль для перевірки технічного стану, якщо він підлягає обов’язковому технічному контролю (пункт. 2.4 в).

Проблискові маячки змінили своє значення (пункт 3.5). Якщо раніше, зустрівши нерухоме авто з увімкненим маячком синього чи синього і червоного кольору, водій мав зупинитися і чекати дозволу на проїзд, то тепер потрібно лише знизити швидкість до 40 км / год (про червоні маячки вже взагалі не згадується).

У нових ПДР офіційно введені категорії транспортних засобів (пункт 2.13):

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.