Спорт

«Ураган» в еліті Кубка УЄФА

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Вся Україна минулого тижня вболівала за НФК «Ураган». Івано-франківська команда була єдиним представником нашої держави в основному раунді Кубка УЄФА з футзалу. І вже у своєму дебютному виступі у цьому турнірі «Ураган» одразу пробився до наступного, елітного раунду.

Нервовий початок

У групі 6 за путівки до еліти Кубка УЄФА разом з «Ураганом» конкурували ізраїльський «АСА Бен-Гуріон», кіпрська «Омонія» та господар турніру, сербський «Економац». Саме на його майдан­чику, у спорткомплексі «Єзеро», з’ясовували стосунки команди.

Перший матч «Урагану» в Кубку УЄФА проти кіпрської «Омонії» 27 вересня вийшов доволі нервовим. Спершу фран­ківці змушені були відіграватися після двох голів кіпріотів. Варто сказати, що «Ураган» зрівняв рахунок доволі стильно – лише за хвилину у воротах «Омонії» розписалися Сержао і Кіндратів – 2:2.

У другому таймі «Омонія» знову вийшла вперед, і знову «Ураган» відігравався. Паритет встановив Петро Шотурма – 3:3. Після цього вперед вийшов вже чемпіон України. Карліньос віддав на Ділву, котрий з розвороту увігнав м’яча у сітку – 4:3. Та «гойдалки» продовжились і далі, кіпріоти зусиллями своїх бразильців знову вирівняли гру – 4:4.

На більше футболістів «Омонії» не вистачило, після цього забивав лише «Ураган». Остаточний рахунок, 6:4, встановили своїми влучними ударами Мукадо і Сержао, цікаво, що перший у той день святкував своє 36-річчя.

Перша гра, перша перемога, і перший крок «Урагану» до виходу в наступний раунд Кубка УЄФА.

Два різні тайми

У другому турі проти «Урагану» на сербський майданчик вийшов ізраїльський «АСА Бен-Гуріон». Цікаво, що того дня, у середу, 28 вересня, в Ізраїлі було велике свято – Рош ха-Шана, Новий рік за єврейським календарем. Однак підопічні Сергія Гупаленка зовсім не збиралися робити подарунки супернику, і вже в першому таймі буквально зім’яли чемпіона Ізраїлю.

На другій хвилині Карліньос відкрив рахунок, а до середини тайму гра була практично зроблена – Валентин Цвєлих, Петро Шотурма і Біро Жаде довели рахунок до 4:0. Ізраїльтяни спробували було огризнутися та відіграли один м’яч, але, щоб суперник не мав зайвих ілюзій, Цвєлих зробив ще два «контрольні» постріли – 6:1.

Другий тайм виявився зовсім іншим. «Ураганівці» явно збавили оберти, можливо, намагаючись поберегти сили перед матчем із сербами. Натомість «АСА Бен-Гуріону» вдалося забити три м’ячі та зменшити розрив у рахунку майже до мінімуму – 6:4. З таким результатом команди і розпрощалися.

Матч престижу

Завдяки двом перемогам івано-франківський «Ураган» та сербський «Економац» заздалегідь забезпечили собі місце у Елітному раунді Кубка УЄФА. Матч між ними носив характер престижу, бо зайняте місце в групі не дає жодних переваг при жеребкуванні елітного раунду.

Тож у п’ятницю «Ураган» грав із чемпіоном Сербії. До заявки нашої команди взагалі не потрапив травмований Петро Шотурма. Першими рахунок відкрили франківці, Ділву після пасу Карліньоса спокійно відправив м’яча повз воротаря у сітку. Однак на 14-й хвилині, протягом 18 секунд, у ворота Кирила Ципуна влетіли два м’ячі, і чемпіон України вже програвав. Але за три секунди до кінця першого тайму Сержао ефектним ударом з розвороту зрівняв рахунок – 2:2.

Після перерви в складі «Урагану» виявилась ще одна втрата – через пошкодження матч не зміг продовжити Ділву. За дві хвилини після свистка серби знову вийшли уперед. Рахунок згодом зрівняв Роман Кордоба – 3:3, та цей гол став останнім для «Урагану» того дня. Натомість «Економацу» вдалося провести ще дві результативні атаки і перемогти 5:3.

Їх залишилося 16

«Ураган» пройшов до наступного, елітного, раунду футзального Кубка УЄФА, тобто потрапив до числа 16 кращих команд Європи. Жеребкування елітного раунду пройде у вівторок, 11 жовтня, в штаб-квартирі УЄФА в Ньоні.

Учасники будуть розбиті на чотири групи по чотири команди. Ігри відбудуться з 12 по 20 листопада. Переможці квартетів потраплять до фінального турніру, який відбудеться у квітні 2012 року.

Перед європейськими випробуваннями «Ураган» встигне зіграти кілька матчів в Екстра-лізі. І вже перший з них – це центральне протистояння українського футзалу. У суботу, 8 жовтня, в манежі Коледжу фізвиховання «Ураган» зіграє з львівською «Енергією». Початок гри – о 15:00.

Учасники елітного раунду Кубка УЄФА:

1.    «Монтесільвано» (Італія)
2.    «Спортинг» (Португалія)
3.    «Араз» (Азербайджан)
4.    «Кайрат» (Казахстан)
5.    «Ейндховен» (Голландія)
6.    «Дінамо» (Росія)
7.    «Барселона Алуспорт» (Іспанія)
8.    «Дьор» (Угорщина)
9.    «Іберія Стар» (Грузія)
10.    «Слов-Матік» (Словаччина)
11.    «Шателіно» (Бельгія)
12.    «ЕРА-ПАК» (Чехія)
13.    «Марка Футзал» (Італія)
14.    «Тиргу Муреш» (Румунія)
15.    «Економац» (Сербія)
16.    «Ураган» (Україна)

 


До теми

У той час, як перша команда «Урагану» здобуває перемоги у новому для себе Кубку УЄФА, тренери клубу шукають серед дітей нові таланти.

ДЮСШ НФК «Ураган» вже розпочала набір дітей для занять футзалом у чотирьох вікових групах. Спробувати себе у міні-футболі можуть юні футболісти 1999-2000, 2001-2002, 2003-2004 та 2005-2006 років народження.

Детальну інформацію про роботу груп та викладачів можна отримати у головного тренера ДЮСШ «Ураган» Івана Скіцка за телефоном (066) 148 69 06.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.