Соціум

З «Надією» до Європи

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Минулого тижня найбільший івано-франківський готель отримав чергову нагороду – переміг в номінації всеукраїнського конкурсу якості товарів і послуг «100 кращих готелів України». ТзОВ «Фірма»Надія» (готель, турфірма, ресторани, магазини) вже має чималу колекцію відзнак, але найбільше пишається європейськими – за дотримання високих стандартів обслуговування.

Сьогодні туристи все частіше бронюють готелі в інтернеті – так простіше і вигідніше. Є декілька відомих мережевих порталів, які надають інформаційно-рекомендаційні послуги та послуги бронювання: Zoover, Booking, Expediа, TripAdvisor. Там можна не лише забронювати номер у будь-якому готелі світу для відрядження чи відпочинку, а й залишити відгук з особистими враженнями про послуги проживання. За результатами дописів гостей адміністрації цих інтернет-порталів формують власний готельний рейтинг. І три роки поспіль Міжнародна організація незалежного оцінювання готелів Zoover Holiday Reviews відзначає серед найкращих франківську «Надію» та рекомендує своїм відвідувачам зупинятись саме тут.

«Чудовий готель у гарному місті – «п’ять із п’яти балів», – пише в інтернеті Джеймс Крафт із Тронхейма (Норвегія). – Я відвідав Івано-Франківськ випадково, але був вражений його красою, людьми, інфраструктурою та обслуговуванням! Зупинявся у найбільшому тутешньому готелі – «Надія». Навіть не очікував, що буде настільки класно. Хороший номер з видом на парк, а сніданок був просто неперевершеним. Хороша випічка. Доброзичливий персонал. Ми з дружиною насолоджувалися цим готелем і рекомендуємо його всім».

Що головне для цивілізованої людини, яка приїхала з чужої країни та хоче набратися сил для нового дня? Сон, душ, сніданок – так кажуть готельєри «Надії». Про чистоту в готелі немає мови – це й так зрозуміло. Сучасний номер, зручна постіль, простора ванна кімната. Сніданки в «Надії» – окрема тема, їм тут приділяють особливу увагу. Навіть деякі мешканці Івано-Франківська час від часу ходять сюди снідати, адже в готелі намагаються не лише різноманітно та смачно нагодувати, а й створити справжню домашню атмосферу.

«Інші, буває, на сніданку економлять, а ми робимо навпаки, адже як у людини почнеться день, так вона його і проведе, – каже Маргарита Бойко, перший заступник директора «Надії». – Ми намагаємось зробити так, щоб гість отримав більше, ніж заплатив. Турист одразу, навіть підсвідомо, відчуває атмосферу. Тут важливо все: світло, запахи, музика в холі, посмішки адміністраторів рецепції, мова – кожному гостю приємно, коли йому відповідають тою мовою, якою він звернувся, а в нас це введено за правило».

За словами Маргарити, працівники рецепції мають знати щонайменше дві іноземні мови – англійську та німецьку. Якщо потрібна допомога, то в турфірмі «Надія», яка розташована поруч, є фахівці з польської, іспанської та інших мов. Крім того, працівники рецепції ретельно вчать історію міста, щоб бути компетентними і готовими відповісти на запитання гостей. Взагалі персонал «Надії» вчиться постійно. Причому навчаються за швейцарськими підручниками, обговорюють різні ситуації з життя готелю, щоб бути готовими до зустрічі з найвибагливішим європейським клієнтом. Дирекція готелю впевнена, що тренінги дають не лише професійний ріст, а й розвивають працівників як особистість. Скажімо, один із тренінгів проводився за системою Станіславського.

«Відгуки мандрівників на порталах, звісно, не завжди позитивні, але вони нас мотивують на постійне вдосконалення, – розповідає Маргарита Бойко. – Їх небагато і майже всі вони виникають із ситуацій, коли турист, мабуть, забуває, що живе у дійсно тризірковому готелі, та вимагає всі п’ять зірок, наприклад, басейн. Ми, до речі, завжди відповідаємо на всі відгуки. Небагато готелів знаходять на це час, але в «Надії» це також – правило».

…За прогнозами експертів, Україна має непогані шанси підписати угоду про Асоціацію з Євросоюзом. Це має відбутися наприкінці листопада на саміті Східного партнерства ЄС у Вільнюсі. Наразі українці і тішаться наближенню до Європи, і дещо побоюються цього – чи зможуть наші бізнесмени конкурувати з європейцями товарами та послугами? Приклад готелю «Надія» доводить – ми вже в Європі, боятися нема чого, треба лише працювати, вчитися, розвиватися!

2002 HOSPITALITY EXCELLENCE AWORD
«За внесок у соціально-економічний розвиток регіону»
2004 HOSPITALITY EXCELLENCE AWORD
«Найкращий готельєр року» — Мирослав Бойко, готель «Надія», Івано-Франківськ
2005 HOSPITALITY EXCELLENCE AWORD
«За значний внесок у розвиток туризму та готельної індустрії України» — Асоціація готелів та туристичних підприємств Карпатського регіону
2007 HOSPITALITY EXCELLENCE AWORD
«За динаміку розвитку та зразкову якість послуг»
2010 ZOOVER AWARD
«Найкращий готель в Івано-Франківську»
2011 ZOOVER AWARD
«Найкращий готель в Україні»
2012 ZOOVER HIGHLY RECOMMENDED
«Готель високої якості обслуговування, рекомендований до відвідування для клієнтів порталу Zoover»
2012

2012,
2013

Тріумф-2012
Краще туристичне підприємство десятиріччя м. Івано-Франківськ

100 BEST HOTELS UKRAINE
«100 кращих готелів України»

 

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.