Спорт

Місто втрачає Євробаскет-2015

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Розтяжка Євро-2015 у манежі Коледжу фізвиховання, яку видно на фото за спинами гравців, може так і залишитися єдиним спогадом міста про цей турнір.


Івано-Франківськ майже втратив шанси на проведення матчів чемпіонату Європи з баскетболу 2015 року. Про це у вівторок, 5 лютого, заявив директор баскетбольного клубу «Говерла» Андрій Дроздов.



У червні минулого року стало відомо, що Івано-Франківськ увійшов до переліку міст, які перемог­ли у тендері на проведення матчів турніру. Оргкомітет знайшов інвестора, який готовий будувати сучасний спорткомплекс під ці ігри. Та все вперлося у виділення землі під будівництво.

За словами Андрія Дроздова, щоразу, коли представники обласної федерації баскетболу звертаються до оргкомітету чемпіонату за новою інформацією, їх запитують про землю. І щоразу, коли громадськість нагадує місцевій владі про підготовку до цього турніру, отримує відписки. Обласна рада вже більше року пише про те, що виділення землі — складна процедура, яка потребує часу на опрацювання, а міськвиконком пропонує землю біля стадіону «Рух», яка не відповідає вимогам Євро-2015.

«У середині цього місяця у Києві мають остаточно визначити, які міста прийматимуть матчі Євробаскету-2015, — говорить Андрій Дроздов. — І зараз шанси Івано-Франківська близькі до нуля. Сьогодні ми вже напевне втратили шанси провести в місті чемпіонат».

Наприкінці минулого року «Репортер» піднімав також і тему Палацу спорту. Тоді заступник голови обласної ради Остап Дзеса повідомляв, що робота триває. «У листопаді 2012 року обласна рада уклала договір з ДП «Івано-Франківський науково-дослідний та проектний інститут землеустрою», — розповів Дзеса. — Він передбачає розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для будівництва спортивного комплексу на території Чукалівської сільської ради Тисменицького району. Вартість проектних робіт — 8772 грн. На початку 2013 року вони мали б бути завершені».

Крім того, за словами посадовця, уже провели тендер із підведення каналізації через Чукалівку до місця, де планується спорудження Палацу спорту. Переможцем торгів визнано Дочірнє підприємство «Івано-Франківське спеціалізоване управління № 612 товариства з обмеженою відповідальністю «Західгідробуд-ІФ». Цінова пропозиція учасника склала орієнтовно 10 млн. грн. Остап Дзеса висловлював сподівання, що передача землі під будівництво спорткомплексу відбудеться вже в лютому 2013 року…

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.