Соціум

Базар по вулиці Мазепи витісняють

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

В Івано-Франківську понеділкового вечора, 27 червня, за ринком в кінці вулиці Мазепи встановили два ряди металевих конструкцій під нові торгові місця. Підприємців, які торгували там роками, поставили перед фактом: залишайте свої кіоски та магазинчики і переходьте сюди.

Мовляв, земля під їхніми місцями в оренді та призначена під будівництво.

Як виявилося пізніше, обговорення подальшої долі ринку на вулиці Мазепи триває вже кілька місяців. При міськвиконкомі для цього навіть створили окрему тимчасову комісію, яку очолив перший заступник міського голови Зіновій Фітель.

«Цю земельну ділянку орендує наша будівельна фірма, – розповів «Репортеру» представник забудовника, який представитися відмовився. – Ми маємо план від архітектури на встановлення поряд конструкцій під торгові місця. Те, що людям вони не подобаються, не наша проблема, адже діємо згідно з документами».

Нині ринок на Мазепи діє згідно зі схемою тимчасового розташування, підписаної ще у 2006 році. «За попередньою домовленістю, якої досягли сторони на одному з засідань комісії, ми мали встановити однакові металеві конструкції під торгові точки, – розповідає Андрій Остражнов, заступник голови громадської організації «Мазепи Ринок». – Але в будь-якому разі до відповідного рішення сесії жодних подібних дій не мало бути. Натомість представники будівельної компанії самі в односторонньому порядку привезли ці конструкції, повідомили нам їхню ціну і заявили, якщо нам щось не подобається, вони їх заберуть». Перед торговцями виставили ціну 500 грн./м2, тобто за одну конструкцію треба викласти 9 тис. грн. Нові малі архітектурні форми обурюють не тільки підприємців, але й простих мешканців, адже майбутні торгові ряди вже перегородили прохід на тротуарі до одного з дворів, розташованих поруч.

Наразі підприємці звернулися за допомогою до депутата міськради Мар’яна Вагилевича. Як він розповів, ця земля дійсно знаходиться в оренді. Забудовник планує зводити тут магазини та готель. За оцінкою депутата, МАФи встановлені самовільно, бо комісія ще працює і дозволу на такі дії ніхто не давав.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.