Без категорії

Запитай у влади (29.10.2009)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Василь Сухобокий, пенсіонер:
Я — інвалід другої групи, в мене болять ноги. Хоча півтора року тому ще пережив інсульт, і мала би вже бути перша група. Але таке в наш час треба вибивати. Лікарі кажуть, що потрібно робити операцію — міняти суглоби. Це коштує 10 тисяч гривень, а пенсія в мене — невелика. Чи може обласна адміністрація допомогти мені матеріально — хоча б частково?
Іван Шовковий, начальник головного управління соціального захисту населення Івано-Франківської ОДА:
— Якщо є відповідне медичне скерування, і людина матеріально неспроможна проплатити своє лікування, то вона може звернутися до облдержадміністрації із заявою-проханням про надання разової медичної допомоги. Але спершу треба, щоб в управлінні охорони здоров’я подивилися його документи і сказали, чи можуть проплатити лікування за відповідною програмою. Якщо ні, то нехай чоловік напише заяву на ім’я голови ОДА, його заступника чи на мене, а також принесе відповідні документи (акт обстеження побутових умов, виписки з історії хвороби, копію паспорта, ідентифікаційного коду, номер банківського рахунку). Коли на наступний місяць відбудеться засідання відповідної комісії, ми розглянемо це питання і приймемо відповідне рішення.

Ірина Павлюк, менеджер:

— На перехресті вулиць Покутської та Івасюка немає світлофора, лише — зебра. Неподалік — школа, церква і спортивна школа. Водії не завжди пропускають дітей, які переходять дорогу. Чи можливо встановити там світлофор, адже найближчий знаходиться далеко — на перехресті Хоткевича та Івасюка.

Петро Косюк, начальник УЖКГ Івано-Франківська:

— Такого питання ніхто ніколи не піднімав, звернень подібних теж не було. Але якщо до нас така пропозиція поступить, то на комісії з безпеки руху ми розглянемо це питання. Якщо більшість членів комісії будуть «за», особливо нас цікавить думка ДАІ, то світлофор буде встановлений. Хоча, вже не цього року, оскільки кошти на це не передбачені.

Ярослав Семчишин, студент:

— На вулиці Петлюри є гуртожиток, в якому мешкають люди, що позбавлені можливості бачити. Для них встановлений спеціальний звуковий світлофор. Але вже довгий час він не працює. Чи контролює якась служба цей процес?

Петро Косюк, начальник УЖКГ Івано-Франківська:

— Контроль за цим веде спеціалізована монтажно-експлуатаційна дільниця ДАІ. Таких пристроїв умовного супроводу по місту на переходах встановлено шість. І причина не в тому, що ми не ремонтуємо, а в тому, що хулігани ламають. Ми не встигаємо ремонтувати. Буває, що ввечері поремонтували, а на ранок світлофор знову зламаний. Найближчим часом світлофор, про який йдеться, ми відремонтуємо.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.