Без категорії

Вольтик навчає електробезпеці

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Персонаж ілюстрованої книги з електробезпеки для дітей, виданої торік ВАТ «Прикарпаття-обленерго», суперагент Вольтик продовжує свою просвітницьку діяльність. Зокрема як герой вистави Івано-Франківського академічного обласного театру ляльок ім. Марійки Підгірянки «Земні пригоди суперагента Вольтика». Крім того, він вирушає в гості до школярів на цікаві уроки з електробезпеки.

Виставу лялькового театру, поставлену за мотивами книги з електробезпеки, із задоволенням відвідують учні молодших класів. З початку театрального сезону із супергероєм вже познайомилося до тисячі школярів з обласного центру, Хриплина та Богородчан.  У захопливій формі герої вистави нагадують юним глядачам, які загрози несе ігнорування вимог електробезпеки.

Крім виступів у театрі, агент з безпечного користування електроенергією, мешканець планети Енергія Вольтик вирушає до молод-ших школярів у гості. Наприклад, у 3‑А класі ЗОШ № 4 пройшов урок з електробезпеки «На допомогу суперагенту Вольтику». На таких заняттях фахівці «Прикарпаття-обленерго» в ігровій формі пояснюють дітям специфіку електричного струму та особливість процесу електропостачання, розкривають важливість електроенергії в сучасному житті. При цьому діти виступають не пасивними слухачами, а співучасниками цікавих пригод та справжньої дослідницької діяльності. Зокрема, під час уроку працювали три групи суперагентів, які, маючи «речові докази» (переноска із пошкодженою ізоляцією, повітряний змій, молоток, цвяхи тощо), з’ясовували обставини, які могли би призвести до нещасних випадків. Дитячі презентації результатів пошукової роботи повністю розкрили правила, які має знати кожен малюк.

Такі заняття допомагають закріпити вивчене на уроках з безпеки життєдіяльності, змушують дітей звернути увагу на свою щоденну поведінку, сприяють поглибленню знань з електробезпеки. У планах співпраці ВАТ «Прикарпаттяобленерго» з навчальними закладами — продовження такої практики для подальшої популяризації електробезпеки.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.