Без категорії

У міському суді надають безкоштовні юридичні послуги

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

У приміщенні Івано-Франківського міського суду з початку жовтня працює Агенція судових послуг, де волонтери безкоштовно надають юридичні судові послуги. Про це 23 жовтня повідомив на прес-конференції голова обласної ГО «Станіславська правозахисна група» Андрій Малетин.

Безкоштовні консультації стосуються порядку оформлення та подання позовів до суду, розмірів та порядку судового збору, роз’яснення процесуальних процедур, строків оскарження судових рішень. У майбутньому до роботи в агенції члени «Станіславської правозахисної групи планують залучити студентів‑старшокурсників юридичних вишів, які також надаватимуть консультації.

Поки що в агенції працюють четверо волонтерів, які щодня приймають 10‑12 відвідувачів. Але юристи кажуть, що їх кількість збільшиться, оскільки позовів до суду також більшає. За прогнозами голови міського суду Андрія Малєєва, до кінця року навантаження на загальні суди у зв’язку з соціальними проблемами у суспільстві зросте майже утричі. Він наголосив: «Для волонтерської діяльності тут не обов`язково мати фахову юридичну освіту, потрібен ентузіазм молодих людей і бажання допомогти державі. Послуги волонтера абсолютно безкоштовні».

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.