Без категорії

СБУ знешкодила наркоторговців

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

На Прикарпатті припинено діяльність потужного організованого злочинного угруповання. Ділки займалися збутом наркотиків, контрабандно завезених із країн Європи. До складу наркоугруповання входили мешканці Коломиї, Івано-Франківська та Києва. Продавали наркотики переважно у столиці, Кременчуці та Київській області. Учасникам злочинного угруповання пред’явлено обвинувачення не лише за статтями зі сфери незаконного обігу наркотиків, але й за вчинення злочину організованою групою, що передбачає суворішу кримінальну відповідальність.

Організатором групи та її керівником є мешканець Коломиї 1971 року народження, раніше двічі судимий за злочини, пов’язані з незаконним обігом наркотиків. Він координував постачання «товару» на столичні ринки збуту, особисто займався доставкою, шукав кошти для придбання наступних партій і збільшення обсягів. Задля розширення мережі підбирав і перевіряв роздрібних продавців наркотичних засобів.

Про розміри прибутків злочинної групи може свідчити хоча б такий факт: на виручені від торгівлі наркотиками кошти серед іншого було придбано престижну іномарку та трикімнатну квартиру в центрі Івано-Франківська. Тільки одноразова дрібногуртова партія коштувала понад 130  000 гривень.

У результаті складної багатоходової операції співробітники УСБУ в Івано-Франківській області та працівники ВБНОН УМВС знешкодили групу. Одночасно у п’ятьох різних місцях у кількох регіонах України вилучені залишки партії наркотиків, яка стала для наркоділків останньою: 73,48 грамів кокаїну, 341,22 грамів амфетаміну та 792 пігулки екстазі.

Учасникам злочинної групи, за законом, загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.