Без категорії

Реекспорт

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

«Ведомости», 18 жовтня 2009 року

«Туркменістан може заборонити Росії реекспорт туркменського газу до Європи. Ця умова може бути прописана у нових контрактах «Туркменгазу» і «Газпрому», які сторони почнуть обговорювати після 20 жовтня.

Середньоазійський газ за документами «Газпрому» зараз поставляють на експорт, тому що російський концерн не платить за нього експортне мито (до 30 % ціни), хоча фізично цей газ використовується в Росії. У випадку заборони реекспорту «Газпром» може не дорахуватися 2 мільярдів доларів прибутку».

Як тільки світові агентства повідомили, що в Туркменістані знайдені надвеликі поклади природного газу, Бердимухамедов і компанія почали своє «ресурсне повстання» проти транзитного монополіста. Щоправда, злі язики кажуть, що оті повідомлення світових агентств не дуже підкріплені солідними експертними оцінками…

Але то пусте! До Ашгабаду добрі західні вуйки вже тягнуть руру під назвою «Набуко», і тамтешні газові хани вже приготували великі мішки для долярів. Нам залишається тільки дивитись і слинитись — грошики потечуть мимо нас. Єдина втіха — Москві теж обломиться.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.