Розваги

У Франківську представили виставку «Вілла Тугендгат» (ФОТО)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

В Івано-Франківську відбулося відкриття виставки, присвяченої видатному архітектору Німеччини Міс ван дер Рое та його «Віллі Тугендгат» – шедевру архітектури, який занесений в спадщину ЮНЕСКО.

«Ми дуже раді приймати цю виставку в стінах нашого навчального закладу. Університет докладає багато зусиль до збереження нашої спадщини і я радий, що спільно з Торгово-промисловою палатою і з нашою владою, ми змогли організувати такий захід», – каже ректор Університету Короля Данила Андрій Луцький.

Нині вілла Тугендгат вважається найбільш автентичним і найкраще збереженим у Європі об’єктом видатного німецького архітектора-модерніста Міс ван дер Рое. Після урочистого відкриття відновленої й відреставрованої чотири роки тому вілли, у ній проводять екскурсії, фахові архітектурні події, концерти, кінопокази, освітні акції тощо. У будівлі розташовані адміністрація Музею «Вілла Тугендгат», Центр досліджень та документації, що вивчає історію вілли й архітектури Брна ХІХ-ХХ ст.

«Вілла Тугендгат» знаходиться в Чехії і є одним із збережених об’єктів напрямку модернізму, – каже під час відкриття виставки заступник голови ОДА Марія Савка. – Саме такі виставки повинні давати нам не тільки духовне задоволення, але й спонукати задуматися над тим, як потрібно відноситися до своєї архітектурної спадщини. Наші пам’ятки архітектури потребують великої фінансової підтримки. Тому ми повинні спільно докласти максимум зусиль, щоб наше прийдешнє покоління бачило наші пам’ятки архітектури, нашу історію як краю, так і держави, не тільки на світлинах, а могли доторкнутися до них вживу».

Виставка триватиме в Університеті Короля Данила з 20 до 24 лютого.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.