Розваги Фото

Хористи з Франківська та Харкова влаштували спільну Розколяду (ФОТО)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

У холі центрального корпусу Івано-Франківського національного медичного університету відбувся спільний виступ університетської чоловічої хорової капели «Сурма» імені Богдана Волосянка та народного українського хору «Водограй» харківського курорту «Березівські мінеральні води».

Хористи зробили своєрідний обмін святковими привітаннями — по черзі заспівали різдвяні колядки. Крім того, вперше прозвучали два музичних твори, які колективи виконали спільно.

Візит харківських хористів на Прикарпаття відбувся на запрошення керівництва ІФНМУ.

Нагадаємо, на початку листопада 2016 року капела «Сурма» гостювала на Харківщині, де взяла участь у фестивалі хорового співу «Україна — єдина країна», міжнародному фестивалі творчої молоді «Звуки і барви світу», а також виступила в місцевому храмі Української Автокефальної Православної Церкви та у Харківському військовому госпіталі.

«Так, як святкується Різдво на Прикарпатті, напевне більше ніде не святкують, — говорить ректор ІФНМУ Микола Рожко. — Для нас візит хору «Водограй» — це велика подія. Ми покажемо їм наш університет, наші традиції, будемо разом колядувати. Як бачите, вже сьогодні вони виконують спільні твори. Коляда об’єднує, це наше спільне свято, а такі поїздки нас ще більше об’єднають. І це чудово!».

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.