Світ

Не теплий початок. Чому франківський “Тепловик” програв перший домашній матч

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Цього дня любителі футболу чекали чотири роки. На франківському стадіоні «Рух», нарешті, зіграли професійні команди — місцевий «Тепловик» і маріупольський «Іллічівець-2». Дебют на домашній арені вийшов неоднозначним: вболівальників багато, а результат негативний.

тепловик, футбол

Після трьох виїзних поєдинків у Чемпіонаті України серед команд Другої ліги «Тепловик», нарешті, приїхав грати додому, в Івано-Франківськ. Те, що творилося на околицях стадіону у п’ятницю, 19 серпня, можна порівняти хіба з концертом «Океану Ельзи» або з’їздом свідків Єгови. Люди стояли у довжелезних чергах, аби придбати той бажаний квиток, вартість якого 20 грн. Працювали лише дві каси, тож чекати доводилося мінімум півгодини. Проте франківцям було байдуже — вони скучили вони за футболом.

За словами прес-секретаря «Тепловика» Ігоря Овчара, згідно з протоколом, на гру прийшли 6200 людей. У перерві після першого тайму «Репортер» дізнався, що на всіх охочих навіть не вистачило квитків, тож потім пускали просто так.

До речі, мер Руслан Марцінків на кожній прес-конференції, оперативній нараді, засіданні міськвиконкому запрошував усіх на футбол. Він доручив підготувати спеціальні великі афіші і «свято футболу». Йдеться про виступи перед матчем голови облради Олександра Сича, очільника ОДА Олега Гончарука, президента Професійної футбольної ліги Андрія Макарова та інших. Виступи тривали цілих півгодини і весь цей офіціоз футболісти вислухали, стоячи на полі під сонцем. Навіщо — не зрозуміло. Футболістів ще й на удачу покропив водою священик (матч відбувся на свято Спасу).

А далі був футбол. На кожне наближення франківців до карного майданчика суперників вболівальники реагували що є сили. Фани гнали «тепловиків» в атаку, хотіли голів, емоцій, драйву. Але не щастило: поперечина, бракувало точності, надійно грав голкіпер «Іллічівця». На післяматчевій прес-конференції тренер «Тепловика» Володимир Ковалюк сказав, що в середині першого тайму його хлопці мали вести в рахунку мінімум 4:0.

На 35-й хвилині сталося те, чого на стадіоні ніхто не очікував — забили гості. Так перший тайм і завершився.

Футболісти пішли на перерву, а деякі фани — на перекур. Хтось, запалюючи цигарку, хвалив хлопців і вірив, що відіграються. Дехто ж відверто поливав брудом, матюкався. Казали, якщо «тепловики» не виграють, то більше на матч не прийдуть. Нічого особливого — усе, як завжди.

Перший тайм був більш-менш динамічний і цікавий, а другий — майже мертвий. Команди просто катали м’яч у центрі поля. Інколи доходили до воріт, але нічим цікавим це не закінчувалося. На 90-й хвилині франківці могли зрівняти рахунок, але знову поперечина, чи штанга, чи навіть хрестовина. Програли.

Якщо шукати виправдання, то можна знайти лише одне — перехвилювалися. Володимир Ковалюк закликав франківців, аби ті не розчаровувалися в команді. Бо «Тепловику» дуже потрібна підтримка фанів.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.