Спорт Фото

Франківські футболісти цілять на Кубок і Чемпіонат України

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Уже 20 липня футбольний клуб з Івано-Франківська ймовірно розпочне грати у Кубку України. Про це у п’ятницю, 24 червня, на прес-конференції повідомив голова обласної федерації футболу Тарас Клим.

13523705_615844645259210_1158043540_o

За його словами, аби команді дозволили виступати – треба пройти переатестацію. Він додав, якщо все складеться успішно – то клуб також гратиме у Другій лізі Чемпіонату України. Нині команда називається “Тепловик Прикарпаття”. Однак після переатестації це буде народний футбольний клуб (НФК) “Прикарпаття”.

Виконавчий директор клубу Василь Ольшанецький зазначив, що на функціонування професійної команди треба приблизно 4,5 мільйона гривень. Зауважив, що такого маленького кошторису немає ні в якого клубу.

“Джерелами фінансування буде міська й обласна ради. Розраховуємо також на спонсорів”, – говорить Ольшанецький.

Він додав, що лише на екіпіровку, форму та м’ячі треба 210 тисяч гривень. За команду, каже Василь Ольшанецький, виступатимуть виключно футболісти з міста й області. Середня місячна зарплата гравця, зазначає він, становитиме п’ять тисяч гривень. Головним тренером НФК “Прикарпаття” стане Володимир Ковалюк.

“У цього спеціаліста є необіхдна ліцензія, яка дозволяє працювати з професійною командою”, – пояснив виконавчий директор клубу.

Якщо клуб таки пройде переатестацію та команду допустять до Кубку й Чемпіонату України – поєдинки проводитимуть на міському стадіоні “Рух”. Вартість квитка – 15-20 гривень.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.