Розваги Фото

Кондитери та пекарі зібралися на «Святі хліба» у Франківську (ФОТО)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Вже восьмий рік поспіль в Івано-Франківську традиційно в перші вихідні вересня проводять «Свято хліба».

Цьогоріч у ньому взяли участь 15 учасників. Це кондитери з Франківщини та Чернівців. Вони на площі біля Ратуші продавали та частували франківців та гостей міста найрізноманітнішими смаколиками.

За словами організатора свята, голови Гільдії приватних пекарів та кондитерів Івано-Франківська Ростислава Кукурудза, мовляв, щороку питають про новинки й особливості.

«Перша надзвичайність, що ми постійні, – говорить Ростислав Кукурудз. – В цьому році зібрали добрий урожай, комори повні і можемо бути спокійні, що зиму проведемо в достатку».

За словами мера Івано-Франківська Руслана Марцінківа, минулого року у місті вдвічі зросло виробництво хлібобулочних виробів. «Це позитивно, бо відкриваються нові цехи, з’являється велика кількість робочих місць, – говорить мер.

Зі сцени гостей свята розважали танцювальні та вокальні колективи. Також нагороджували грамотами кращих кондитерів та пекарів.

На святі діти могли взяти участь в майстер-класі з розпитування пряників. Також була ярмарка з сувенірами й прикрасами. А також усіх присутніх частували величезним пирогом з вишнею, смородиною та яблуками.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.