Люди Статті

Заступник мера Івано-Франківська став “людиною тижня” у “Репортері”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
Цього разу редакція з великим здивуванням відзначає у своїй постійній рубриці заступника міського голови Івано-Франківська Олексія Кайду. За, м’яко кажучи, незвичний радикалізм.

Кайда запропонував новий метод вирішення проблеми безхатьків – просто залишати їх на морозі, пише “Репортер”. Виживуть – добре, не виживуть – так си стало. Каже, природний відбір.

У вівторок, 6 лютого, на черговій оперативній нараді керівник муніципальної варти Івано-Франківська Богдан Кухарук доповідав про роботу вартових за останній тиждень. Згадав і про безпритульних, які через холод ховаються у підвалах та на горищах житлових будинків, буває, спричиняють пожежі.

«Працівники муніципальної варти неодноразово допомагали службі з надзвичайних ситуацій в гасінні тих пожеж, – розповів Кухарук. – Також завжди приїжджають пат­рульні, швидка допомога. Та ми стикнулися з проблемою, коли людина, через яку та пожежа власне й сталася, потім не має, де дітися. Після того, як у підвалі загасили вогонь і там усе залите водою, безхатьки туди вже не повертаються. Ночують десь між поверхами того будинку, звідки їх евакуйовують. Але часто, особливо після пожеж, люди їх прос­то виганяють, і ті залишаються на морозі».

До теми Треба збільшувати штат Муніципальної варти у Франківську, – Олексій Кайда

«Але в нас же є будинок нічного перебування?» – перепитав Олексій Кайда.

«Є, але він не гумовий. Тим більше, аби туди потрапити, люди мають бути тверезі. А шо робити з тими, хто в стані алкогольного сп’яніння? Можливо, будуть якісь ідеї щодо вирішення цього питання?» – запитав Кухарук.

На це Кайда коротко відповів: «Це природний відбір».

У залі засміялися – сподіваємося, не з жарту заступника мера, а з нього самого. Адже чиновник такого рівня мав би думати, що говорить.

Не здалося це смішним і Богдану Кухаруку. Він ще раз спробував пояснити Олексію Кайді, що людину в такому стані не можна залишати на вулиці, а «на патрулювання з собою теж не візьмеш». Крім того, вартовий нагадав, що лише за останній тиждень було п’ять таких випадків.

Після цього Кайда дав доручення балансоутримувачам будинків вжити всіх необхідних заходів, аби безхатьки не лазили в підвали та на горища. Наказав створити рейдові групи, до яких увійдуть вартові, працівники міської рятувальної служби та дільничні інспектори.

«Якщо є можливість – колодки повісили і пішли далі», – сказав Олексій Кайда. А на кінець резюмував: «Якщо треба дійс­но комусь допомогти, то кидаєте тих безхатченків і їдете. Ну, а що робити, природний відбір».

Отакої, усе просто: закон – тайга, ведмідь – хазяїн, пацани як жартують, то лиш суворо. Природний відбір. Шкода, що відбір до владних крісел у нас якийсь не надто природний. Обираємо ніби людей, а на посадах опиняються як не вовки, то папуги.

Фото зі сторінки Олексія Кайди у Facebook

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.