Відео Люди Спорт

Юна чемпіонка Леся Словак з Кривопілля виступає за жіночу збірну України U-15 (ВІДЕО)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
Відома режисерка – документалістка Аліса Коваленко на початку року приїздила до Кривопілля знімати фільм про Лесю Словак. Це восьма серія з 10-серійного документального фільму «Прекрасна Гра».

Про це повідомив у Facebook кореспондент радіо “Гуцульська Столиця 107.4 FM” Олег Гапчук.

Лесю Словак вже п’ять разів визнавали найкращою гравчинею різного роду турнірів, а на сьогодні колекція футболістки налічує 17 медалей, 14 з яких – золоті. Про юну гуцулочку почали говорити на вищому рівні, звернули увагу і в Федерації жіночого футболу України, завдяки чому Леся приміряла футбольну форму національної збірної, і в першому ж турнірі здобула головний трофей, забивши 8 м’ячів.

Леся почала займатися футболом ще у п’ять років.

Першим її наставником став батько Юрій. Щовечора – тренування, щовихідних – перегляд чемпіонату України чи міжнародних змагань по телевізорі. Згодом це захоплення переросло у щось більше, і дівчина активно почала займатися футболом у фахівця – тренера Верховинської ДЮСШ Василя Коржука.

Самовіддача і наполегливість дівчини швидко дали плоди. Тренер одразу розгледів високий потенціал Лесі, бо ж до того виховав не одного гравця; деякі з вихованців Василя Івановича уже сьогодні пробують себе на високому рівні, наприклад, у дублюючому складі «Шахтаря», «Волині» та інших команд.

«Наша Леся – унікальний карпатський футбольний смарагд, який уже не треба шліфувати, його треба берегти, як зіницю ока. Я все зроблю для того, щоб з Лесі виросла справжня чемпіонка, якою б гордилися її батьки і вся Гуцульщина», – каже пан Василь.

Не так давно Словак виграла головний трофей на турнірі в Києві, де вперше грала за жіночу збірну України U-15.  У травні дівчина стала срібним призером України. На турнірі у Вишневому, що під Києвом, вона тричі «розписалася» у воротах суперників у чотирьох матчах. Леся виступала за збірну команду Чернігівщини, на базі якої і формується один із основних складів збірної країни U-15.

Згодом прикарпатка отримала запрошення зіграти за ще одну базову команду збірної – відомий жіночий клуб «Ніка» (Київ) на міжнародному футбольному турнірі-фестивалі серед жіночих команд у віці до 13 років – «Tournoi International de Guerlеdan», що проходив 4-14 червня у французькому місті Пантіві. 128 команд із Франції, Іспанії, США, Алжиру, Тунісу, Польщі, Бразилії, Бельгії та України… У числі учасників також відомі французькі клуби: «Ліон», «ПСЖ», «Монако», «Нант», «Олімпік», польський «Лех», бразильський «Сан-Паулу».

Українська команда не змогла пробитися у фінал Кубка, зате без проблем перемогла команду «EA Saint Renan» за «Малий Золотий Кубок». Леся у Франції, враховуючи і товариські зустрічі перед турніром у Німеччині з «Гертою» та збірною Ірану, відзначилася 10 голами. Крім того, дівчина познайомилася з зірками світового футболу – тренером збірної Франції Дідьє Дешамом і неперевершеним голландським форвардом Патріком Клюйвертом. Останній навіть на пам’ять кривополянці залишив свій автограф.

20 липня на радіо “Гуцульська Столиця 107.4 FM” в рамках радіопередачі “Надія Нації” інтерв’ю з футболісткою Лесею Словак. Початок о 15:10, повтор о 21:15.

 

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.