Спорт Фото

У лютому на Прикарпатті браконьєри наловили риби майже на 102 тис грн (ФОТО)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
У лютому державними інспекторами Івано-Франківського патруля проведено 29 рибоохоронних рейдів,зафіксовано 30 порушень.

Про це йдеться в повідомленні управління Державного агенства рибного господарства в Івано-Франківській області, пише «Репортер».

Інспектори склали 16 протоколів за грубе порушення правил рибальства та оформили 14 актів виявлення та вилучення заборонених знарядь лову, власників яких не встановили. Також вилучели 47 кг риби.

«За лютий збитки, завдані рибному господарству, склали 101 856 грн. За постановами суддів накладено штрафів 6 800 грн, стягнуто 3349 грн штрафів»,- повідомив начальник рибоохоронного патруля в Івано-Франківській області Любомир Стрембіцький.

Для прикладу, 15 лютого під час рибоохоронного рейду по Бурштинському водосховищі Галицького району Івано-Франківської області близько було затримано чоловіка, що ловив рибу злісковою сіткою. У сітці було понад 11 кг плітки звичайної – 100 штук. Державі завдано збитків у розмірі 8500 грн.

19 лютого рейдова група поблизу села Коростовичі виявила шість ліскових сіток загальною довжиною 430 метрів. У сітках був лящ, карась сріблястий, плітка, раки.

Також цього дня поблизу Бурштина рибпатруль знайшов три ліскові сітки загальною довжиною 1000 м. В сітках були раки.

26 лютого патруль затримав чоловіка, який ловив рибу на поплавцеву вудку у забороненому місці – на скидному каналі Золотолипської ГЕС на річці Золота липа. Він встиг спіймати майже кілограм риби.

Довідка:

Загальна довжина річок, над якими здійснюють нагляд патрульні, складає 15 656 км. Також у зону діяльності Івано-Франківського рибоохоронного патруля входять водосховища та озера, загальними площами водного дзеркала 1 631 га та 327 га відповідно. Наразі у відомстві працюють чотирнадцять державних інспекторів.

Читайте «Репортер» у Telegram – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.