Спорт

У Коломиї стронгмени перетягнули танк і встановили рекорд Україні

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
До Дня захисника України у Коломиї зареєстровано рекорд України. Чотири стронгмени перетягнули танк Т-72 вагою 42 тонни на відстань 3.35 метра.

Під час святкування Дня захисника України біля військової частини 10 окремої гірсько-штурмової бригади. У заходах взяли участь голова обласної державної адміністрації Денис Шмигаль, військовослужбовці, так і коломияни та гості міста, інформує пресслужба ІФ ОДА.

Коротка розминка, проба і четверо українських богатирів взялися до випробувань власних фізичних можливостей. Планували протягнути багатотонну машину хоча б три метри, а відтягнули на 3,35. Зрештою, навіть якщо б танк просто зрушити з місця – це вже був би рекорд, повідомив експерт Національного реєстру рекордів України Павло Горішевський, бо до цього часу ніхто в Україні танк не тягнув.

Складність завдання полягала в тому, що танк – це не колісний, а гусничний транспорт. І щоразу треба докладати максимум зусиль, щоб зрушити 42-тонного гіганта хоча б на декілька сантиметрів.

«Ми вирішили встановити рекорд і зробити це у знаковий для України день вшанування захисників. У міру своїх можливостей як спортсмени вносимо свій вклад у популяризацію спорту та відзначення героїв, які захищають Україну», – каже Володимир Пиндус – найсильніша людина Прикарпаття з 2014 року, рекордсмен України.

Спільно із ним рекорд встановлювали Костянтин Ільїн – дев’ятиразова найсильніша людина України, рекордсмен України, Європи, світу; Валерій Газаєв – неодноразовий чемпіон України, рекордсмен України, чемпіон світу (U105) в команді; Володимир Цифра – призер багатьох міжнародних турнірів із богатирського багатоборства, неодноразовий переможець турніру «Закарпатський ведмідь».

Павло Горішевський зафіксував рекорд, який буде внесений до Національного реєстру рекордів, вручив сертифікати спортсменам-учасникам і організаторам.

Захід відбувся за ініціативи та підтримки Десятої окремої гірсько-штурмової бригади та Фонду пам’яті Андрія Федчука.

Читайте «Репортер» у Telegram – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.