Світ Спорт Фото

У Франківську завершився дитячий футбольний турнір імені Петра Савчука (ФОТО)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

В Івано-Франівську завершився традиційний міжнародний дитячий футбольний турнір пам’яті заслуженого тренера Петра Савчука. У змаганнях взяли участь 44 команди із 9 областей, а також Польщі й Молдови.

В останній день, 4 червня, одного з наймасовіших дитячих турнірів на Прикарпатті визначились переможці та призери у чотирьох вікових групах.

У наймолодшій групі 2007 р.н., де змагалися 16 команд, перемогла СДЮСШОР «Прикарпаття», яка у фіналі здолала однолітків із ДЮСШ “Тернопіль” – 2:1. У матчі за третє місце калуський «Ігровець» переграв городенківську ДЮСШ – 2:0.

У віковій групі 2006 р.н. перше місце вибороли вихованці ДЮФК «Ніка-05», які у фінальному матчі здолали чернівецьку «Буковину» – 2:1. Третє місце в юних футболістів із ужгородської СДЮСШОР – вони перемогли черкаську «Чайку» – 4:0.

У фіналах вікових груп 2005-го та 2004 р.н. для визначення переможців знадобилися пенальті. Так, у фіналі  2005 р.н. ужгородська СДЮСШОР здолала франківську «Ніку-05» з рахунком 4:1 (основний час – 0:0). А в найстаршій групі команда “Сталь” (Жешув, Польща) поступилась «Ніці-05» з рахунком 3:1 (основний час 1:1).

Бронзові нагороди у вікових категоріях відповідно вибороли команда ДЮСШ Нового Роздолу, яка обіграла «Гірник-Спорт» із Горішіх Плавнів – 3:2, та СДЮСШОР «Прикарпаття», яка перемогла «Чайку» із Черкас -3:2.

По завершенню фінальних матчів відбулося нагородження переможців призерів та лауреатів цьогорішнього турніру. Нагороди вручали майстер спорту міжнародного класу СРСР Ярослав Думанський, екс-арбітр ФІФА Мирослав Ступар, заслужений тренер України Петро Кушлик, головний тренер МФК «Тепловик-Прикарпаття» Володимир Ковалюк  і найкращий бомбардир чемпіонату України серед команд другої ліги сезону  2016/2017 Ігор Худоб’як.

Організаторами цьогорічного турніру виступили  Івано-Франківська ОДА, міська рада, асоціація «Футбол-Захід» та Андрій Савчук – син Петра Савчука.

При цьому прикро відзначати, що обласна федерація футболу не лише проігнорувала один із наймасовіших дитячих футбольних турнірів на Франківщині, але й перешкоджала проведенню. Так, керівництво федерації невідомо на яких підставах заборонило молодим арбітрам обслуговувати матчі турніру.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.