Світ Спорт Фото

У Франківську вперше провели турнір з настільного тенісу для візочників (ФОТО)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

До Франківська з’їхалися 22 спортсмени з Коломиї, Львова, Чернівців, Полтави, Києва, Краматорська.

_mg_0644

29-30 листопада на базі ІФНТУНГ проходить всеукраїнський турнір з настільного тенісу для людей з обмеженими можливостями серед чоловіків.

Турнір поводить Івано-Франківська федерація настільного тенісу (ІФФНТ), яка отримала фінансування від міської ради. Для проведення змагань за сприяння “Інваспорту” і ректора університету реконструювали туалети для того, аби люди з обмеженими можливостями могли ними скористатися.

В Івано-Франківську такий турнір проходить вперше.

“Схожий турнір проводять у Мукачевому, але туди приїжджають в основному спортсмени із західного регіону, – говорить голова ІФФНТ Василь Кушнір. – Є ще чемпіонат України, але його проводять раз на три роки. Ми дуже надіємося провести такий турнір і наступного року”.

Призери отримають грамоти від регіонального центру “Інваспорт” та спортивний інвентар в якості призів – тенісні накладки, м’ячі, рушники.

“Плануємо надалі залучати до турніру і дівчат, – говорить паралімпієць Василь Петрунів. – В такому становищі людина шукає себе, пробує різні види спорту. І в інших видах спорту змагання проводять частіше, тому люди можуть і не знати за настільний теніс, як спорт для візочників. Для мене настільний теніс – це не лише робота, а й реабілітація та хобі”.

У проведенні турніру допомагає також “Мальтійська служба”, яка готує обіди для приїжджих, забезпечила учасників турніру чаєм і солодощами, перевозить спортсменів від готелю до тенісного залу.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.