Спорт

У Франківську стартує ювілейний футбольний турнір пам’яті Богдана Дебенка

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Завтра, 17 серпня о 14 -00,  відбудеться урочисте відкриття 5-го традиційного футбольного турніру пам’яті Богдана Дебенка на стадіоні «Гірка» в Івано-Франківську. Вже традиційно в нашому місті пройде юнацький футбольний турнір присвячений пам’яті цього відомого на Прикарпатті футболіста та тренера.

Турнір, в якому візьмуть участь 8 команд, триватиме три дні, з 17 по 19 серпня. Матчі
турніру проходитимуть на стадіоні «Гірка» та «Наука» ім. Р. Микитюка. Зокрема, на
стадіоні «Гірка», де свого часу починав грати у футбол Богдан Дебенко, змагатимуться команди СДЮСШОР «Прикарпаття», «Атлет» Київ, ДЮФК «Галичина» Львів та івано-франківська ДЮСШ-3, а на стадіоні «Наука» – «Буковина» Чернівці, ФК «Львів» СДЮСШОР «Прикарпаття-2» та «Ніка-05».

Після відкриття команди юнаків 2003 р.н та молодші поведуть боротьбу за головний
трофей турніру. В попередні роки, переможцями турніру ставали команди «Волинь» Луцьк в 2013 р., в 2014 та 2015 роках – юні футболісти СДЮСШОР «Прикарпаття», а минулого року – команда «BRW-BIK» Володимир-Волинський.

Нагадаємо, Богдан Дебенко народився в Станіславі 10 квітня 1960р. В 17 років потрапив до складу івано-франківського «Спартака», що на той час виступав у першій Союзній лізі. В першому своєму сезоні за команду майстрів провів 5 матчів, дебютний матч припав на гру із «Динамо» Мінськ у столиці Білорусі. Загалом Богдан Дебенко провів за головну команду Прикарпаття 170 матчів, в яких відзначився 32 забитим м’ячами. В 1984 та 1985 роках він був кращим бомбардиром команди за підсумками сезону. В 1987 році в складі команди «Прикарпаття» виборов бронзові медалі Чемпіонату СРСР серед команд другої ліги.

По завершенню футбольної кар’єри він працював тренером у ВПУ -21 та команді обласних змагань «Автоливмаш», підготувавши низку відомих футболістів: Воломира Ларіна, Ігора Гогіля, Дмитра Гуменяка, Олега Рипана та багатьох інших.

Після важкої та невиліковної хвороби, 15 квітня 1997 року, Богдан Дебенко
помер. Похований на кладовищі у Вовчинцях.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.