Спорт Фото

У Франківську провели баскетбольний турнір “Помаранчевий м’яч (ФОТО)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
В Івано-Франківську визначили переможців шкільної баскетбольної ліги «Помаранчевий м’яч».

Перше місце серед команд дівчат посіла гімназія №2, серед юнаків — ЗШ №7.

Третій тур шкільної баскетбольної ліги «Помаранчевий м’яч» серед дівчат та юнаків стартував 26 лютого. Участь у ньому взяли 16 команд шкіл Івано-Франківська, з яких до фіналу дійшли вісім. Фінальні ігри турніру відбувалися за коловою схемою впродовж 13-15 березня у приміщенні школи №25.

Серед юнаків найсильнішими виявилися:

І місце — ЗШ №7

ІІ місце — Крихівецька ЗШ

ІІІ місце — ЗШ №21

IV місце — ЗШЛ №23

Серед дівчат:

І місце — гімназія №2

ІІ місце — ЗШ №17

ІІІ місце — ЗШЛ №23

IV місце — ЗШ №19

«Нам дуже сподобалися ці змагання, отримали масу задоволення. Шкода, що маємо тільки третє місце, але не засмучуємося. Ми вперше беремо участь у «Помаранчевому м’ячі». Триденний фінал трохи виснажує, тому втомлені, проте щасливі», – каже керівник команди №21 Алла Попович.

«Помаранчевий м’яч» започаткувала «Федерація баскетболу Івано-Франківська». Проте через брак коштів ініціатори не могли завершити турнір, тому звернулися до волонтерів. Третій тур шкільної баскетбольної ліги ГО «Федерація баскетболу Івано-Франківська» організувала спільно з ГО «Громадська ініціатива Галичини» та ГО «Інновація. Креативність. Дія» за підтримки грантової програми Urban Space 100.

«До нас звернулися засновники чемпіонату з проханням допомогти у проведенні третього туру, — розповідає голова ГО «Громадська ініціатива Галичини» Леся Качурова. — Тому ми разом із організаціями-партнерами написали проект та виграли грант. Вважаємо, що такі заходи потрібно підтримувати, бо це — популяризація спорту та здорового способу життя серед школярів. Сподіваємося, що у цих змаганнях беруть участь майбутні чемпіони всеукраїнського та міжнародного рівнів».

Фіналістам вручили кубки та медалі, а також подарунки: рюкзаки, спортивні сумки, солодощі; володарі золотого кубка отримали флешки.

Читайте «Репортер» у Telegram – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні.
Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.