Спорт

Спортсменки з ПНУ взяли срібло зі стритболу на Європейських Студентських іграх у Португалії

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
Команда Прикарпатського університету виборола срібло на Європейських Студентських іграх у Португалії. стритболу

Баскетболістки ПНУ везуть до Івано-Франківська низку перемог і срібні медалі. Команда довела свій високий клас на Європейських Студентських іграх 2018 року, які проходять з 15 липня в місті Коїмбра (Португалія), інформує прес-служба університету.

Героїні Коїмбри – Карєва Вікторія, Філевич Христина, Завідна Дарія, Сидорак Анастасія. Вони вийшли тут у фінал змагань з баскетболу 3х3 або, як його ще називають, стритбол. Головний тренер команди переможниць – Юрій Процюк, помічник тренера – Анастасія Споденюк. Делегацію університету очолив декан факультету фізичного виховання і спорту Ярослав Яців.

Стритбол в останні роки став настільки популярним у світі, що з 2020 його включено у перелік олімпійських видів спорту. Команду ПНУ знають і поважають в багатьох країнах Європи, звідки наші студенти вже поверталися з гучними перемогами. Цього разу вони, долаючи суперників одного за другим, дійшли до фіналу Європейських студентських ігор у Португалії!

Дівчата посіли перше місце у своїй групі Д, перемогли у чвертьфінальній грі та вийшли у півфінал.

Отже, у груповому турнірі суперниками наших баскетболісток стали найсильніші команди світу зі стритболу – тогорічний чемпіон команда із Угорщини, одна з найсильніших команд у цьому виді спорту – команда із Литви, та команда із Німеччини.

Поєдинки із цими командами підопічні Юрія Процюка завершили так: із командою Угорщини зіграли із рахунком 15:13, від литовської команди виграли із рахунком 9:8, німецьких баскетболісток перемогли із рахунком 19:10. У чвертьфінальній грі баскетбольна команда нашого університету перемогла спортсменок із Швейцарії із рахунком 21:10. У півфіналі 18 липня спортсменки Прикарпатського університету зіграли з господарями майданчику – командою Португалії. Із рахунком 20:14 вони вийшли до фіналу.

Але за крок до золота дівчата поступилися баскетболісткам з Румунії.

Читайте «Репортер» у Telegram – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.