Спорт

Прикарпатські енергетики грали у флорбол з дітьми-сиротами (ФОТО)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
Опановувати ази гри у флорбол на поле вийшли директори різних напрямків діяльності АТ «Прикарпаттяобленерго» та діти сироти, учасники проекту «Наставництво для дітей».

Вже рік, як компанія є партнером проекту, популяризуючи цей рух серед свої працівників, пише “Репортер” з посиланням на прес-службу обленерго. енергетики

«Наша зустріч, – розповідає організатор заходу, профспілковий лідер енергетиків Ольга Тишко, – це своєрідна благодійна естафета спортивних починань «Здорова енергія». Ми сподіваємося, що про нашу зустріч дізнаються інші підприємства, організації, переймуть нашу естафету та організують для інших дітей, які цього потребують, добру справу».

Енергетики, діти та їхні наставники сформували п’ять команд. Кожна обрала свого капітана та символічну назву.

Флорбол сподобався і дорослим, і дітям. Популярність гри у її доступності кожному.

Зі слів голови Івано-Франківської обласної федерації флорболу Володимира Барилюка, цей різновид хокею з м’ячем стрімко набирає популярності не тільки у світі, але й в Україні.

Наразі в області є тільки одна команда, тому питання розвитку цього виду спорту є актуальним і починати доречно з дітей, яким ця гра до снаги.

Завершилася зустріч на позитивних емоціях і спільному бажанні зустрітися ще. Окрім символічних подарунків, енергетики презентували учасникам благодійної естафети «Здорова енергія» похід у наукове містечко «Нова енергія» на перегляд фантастичного шоу Вогню Allхімія.

Наступну зустріч з учасниками проекту «Наставництво для дітей» енергетики запропонували провести на території підприємства, щоби ближче познайомити дітей з особливостями  своєї професії.

Довідкова інформація:

За однією з версій, флорбол привезли зі Сполучених Штатів до Швеції, за іншою – його винайшли самі шведи. Зараз у флорбол грають у понад 50 країнах. У 1986 році Швеція і Фінляндія заснували Міжнародну федерацію флорболу. Сьогодні на кожному континенті є хоча б одна флорбольна асоціація, у тому числі в Африці.

Флорбол отримав визнання Міжнародного олімпійського комітету . Можливо, вже у 2020 році флорбол увійде в програму Олімпійських ігор. В Україні Національна асоціація з флорболу була створена в 2005 році.

Читайте «Репортер» у Telegram – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні.
Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.