Спорт

На Набережній обладнають велодоріжку

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Активісти спільноти “Тепле вело-місто” просять облаштувати першу велодоріжку в Івано-Франківську на вулиці Набережній, де триває капітальний ремонт дороги. Таку ж пропозицію висунув департамент комунального господарства, транспорту і зв’язку Івано-Франківського міськвиконкому, повідомляє КУРС.

Таку пропозицію вони висловили на сторінці спільноти у соцмережі Facebook.

“Як стало відомо Теплому вело-місту, передвиборчий ремонт вул. Набережної ім. Стефаника є капітальним. Він включатиме не лише проїжджу частину, але й тротуари. Ми переконані, що тротуари там треба збагатити ВЕЛОДОРІЖКАМИ”, – пишуть у спільноті.

За словами координатора спільноти “Тепле вело-місто” Віктора Загреби, таку ініціативу в стінах ОДА підтримують і швидше за все ближчим часом внесуть зміни до плану ремонтних робіт. Але для цього необхідно пройти ряд формальностей.

“Велоактивісти вдячні, що ОДА готова йти назустріч у питанні врахування велосипедного руху на Набережній. Втім, вони закликають замовників та виконавців ремонту приділити максимум зусиль, аби майбутня доріжка була виконана за європейськими стандартами якості і продуманості, а не просто “для галочки”, – зазначає Віктор.

Він стверджує, що при потребі активісти готові допомагати у цьому, адже мають професійну літературу, вивчили помилки Києва і Львова, а також мають особистий досвід користування велосипедами в різних містах світу на різній велоінфраструктурі.

Обласна влада обіцяла завершити ремонт вулиці Набережної ім. Стефаника до 2 грудня цього року, останнім шаром дорогу планують покрити навесні 2015 року.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.