Спорт

Франківський «Роланд» – срібний призер вищої ліги чемпіонату України

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

15 листопада у Одесі відбулась остання гра чемпіонату України з регбі серед команд вищої ліги. У другій фінальній грі місцева команда приймала івано-франківський «Роланд». Перша гра між цими командами два тижні назад в Івано-Франківську закінчилась мінімальною перевагою одеситів 22:18 і остаточну відповідь про переможця ліги мала дати гра-відповідь.

aa[1]

Обидві команди виходили на гру з однією думкою – перемогти і вперше в своїй історії стати чемпіоном України. «Роланд» здійснив кілька перестановок у стартовому складі у зв’язку з відсутністю чотирьох гравців, які не зуміли виїхати на гру із-за травм та сімейними обставинами.

Як показала гра, при цьому порушились ігрові зв’язки між ланками команди, що і призвело до численних помилок та порушень правил. Одним з таким вже на перших хвилинах скористались господарі, які забили штрафний і повели у рахунку 3:0. Якщо такий початок окрилив одеситів, то гравці «Роланда», навпаки, ніяк не могли налагодити гри, справитись з хвилюванням і відповідальністю за кінцевий результат.

І, як результат, після 30 хвилин наші земляки програвали вже 0:24. Лише після цього «Роланд» «заграв», взявши гру під свій контроль. Внаслідок затяжної атаки нападаючих «спробу» по центру здійснив Віталій Кузнєцов, який до того ж і «реалізував» її – 7:24. Та все ж до перерви господарі ще раз відзначились 7:29.

Після перерви прикарпатці повністю володіли ініціативою, контролювали м’яч і після стрімкого забігу по краю Назара Карача і силового проходу Богдана Семця рахунок скоротився – 19:29. І у цей час, «Роланду» забракло холоднокровності – кинувшись у чергову атаку, команда наразилась на стрімку контратаку «Академії» – 19:36. Після цього надія на позитивний результат для гостей почала танути – часу залишалось все менше. Кінцівка гри пройшла у взаємних і, головне, результативних зустрічних атаках, де одесити виявились вправнішими – вони використали всі свої можливості для завершення атак, а франківчани у кількох випадках зупинялись за метр-два до успіху. Ще раз у складі «Роланда» відзначився Н.Карач.

Підсумковий результат 53:24 і гра неабияк порадувала глядачів: результативні атаки, самовіддача гравців, єдиноборства – це регбі, дійсно гра, рівня фіналу.

«Академія» стала чемпіоном, а «Роланд» вперше за свою шестирічну історію зайняв призове друге місце.

Срібними призерами чемпіонату України з регбі серед команд вищої ліги у складі «Роланда» стали граючий тренер і капітан команди Віталій Кузнєцов, нападаючі Володимир Хлібкевич, Роман Пізнюк, Андрій Мандрик, Богдан Семець, Роман Копаниця, Орест Селепій, Денис Птіцин, Микола Юрчишин, Руслан Гайтаранов, Володимир Притуляк, Володимир Крутовський, Дмитро Підгрушний, Василь Костюк, півзахисники Роман Батіг, Степан Боніковський, Костянтин Турусов, Ігор Бекеша, Володимир Івасюк, захисники Іван Рекечук, Назар Карач, Віктор Бундзяк, Ігор Зінич, Олександр Лучко, Олег Свирид, Андрій Щербанюк, Тарас Ткачук, Павло Калитка, а також гравці найближчого резерву Валентин Коваль, Назар Семйон, Дмитро Василишин.

Бронзові медалі у грі з командою Рівненської області виборола ще одна одеська команда «Політехнік».

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.