Спорт Фото

Франківський “Роланд” програв перший фінальний матч вдома

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Непростою вийшла перша гра за звання чемпіона України з регбі серед команд вищої ліги між івано-франківським «Роландом» і одеською «Академією», яка відбулась у нашому місті в неділю, пише sport.if.ua

DSCN7397

Обидві команди вперше отримали право зіграти в іграх за звання чемпіона. Крім того, обидві команди мали старі «образи» один на одного: одесити двічі перемогли наших земляків у чемпіонаті 2010 року в іграх за 7-8 місця, а прикарпатці двічі у 2011 і 2013 отримували перемоги над одеситами у фіналах вищої ліги з регбі-7 і ставали чемпіонами з цього виду регбі, залишаючи академікам «срібло». Отож, мотивації на гру в обох команд було доволі.

big_5

З самого початку гра носила позиційний характер і проходила, здебільшого, у центральній частині. Першу свою можливість вдалось реалізувати господарям: технічну помилку гравця з Одеси прекрасно використав гравець «Роланда» Володимир Хлібкевич, який і відкрив рахунок, а капітан команди Віталій Кузнєцов чітко пробив «реалізацію», встановивши рахунок 7:0.

big_4

Здавалось би господарі розвинуть свою перевагу в рахунку, але силова атака одеської «сутички» закінчилась приземленням м’яча у «заліковому полі», що дозволило гостям скоротити розрив у рахунку – 7:5, а через кілька хвилин, забивши штрафний, вийти вперед 7:8. До кінця першого тайму рахунок змінювався то на користь одної команди, то іншої: В.Кузнєцов забиває штрафний – 10:8, тим же відповідають одесити – 10:11, Іван Рекечук здійснює «спробу» – 15:11, а гості забивають ще один штрафний – 15:14. З мінімальною перевагою на користь «Роланда» закінчився перший тайм.

big_3

Друга половина гри виявилась скупішою на результативні дії. Після успішно пробитого В.Кузнєцовим чергового штрафного (18:14) одесити відповіли дроп-голом (складним за технічним виконанням ударом після відскоку м’яча) -18:17. Цю хитку перевагу івано-франківцям так і не вдалось втримати – академіки знайшли вільну зону в захисті господарів, у яку і проник гравець «Академії» – 18:22. Попри всі намагання «Роланда» здійснити ще одну результативну атаку і вийти вперед у рахунку одесити протиставили добре організовану командну гру в захисті і відстояли виграшний для себе результат.

big_2

Зважаючи на поразку з мінімальним результатом і гру, яку продемонстрували господарі, є надія на позитивний результат для «Роланда» за сумою двох матчів. Але для цього потрібно не зазнати втрат гравців через травми у двох турнірах, які належить відіграти «Роланду»: Кубку України з регбі 9 листопада у Львові та Кубку незалежності Польщі з регбі-7 у Варшаві 11 листопада.

big_1

Гра-відповідь з «Академією» за звання чемпіона України відбудеться в Одесі 15 листопада.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.