Спорт

Франківські баскетболістки представлятимуть Європу на Всесвітніх студентських іграх 2018 року

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
Студентська команда Прикарпатського університету стала срібним призером Європейських студентських ігор 2018. Ігри проходять у місті Коїмбра, у Португалії.
Команда виборола право представляти європейський континент на Всесвітніх студентських іграх 2018 року, які відбудуться в листопаді цього року в Китаї. Про це повідомили на  прес-конференції студентської жіночої збірної команди з баскетболу 3х3, пише прес-служба Івано-Франківської ОДА.

«Команда наполегливо готувалася до цих ігор. Ми зігралися і добре відчували один одного в кожному матчі. Поєдинки з суперниками були для нас відповідальними, адже ми захищали честь нашого університету і виступали за нашу країну», – каже капітан команди Христина Філевич.

Вона передала ректору Ігорю Цепенді срібний кубок Європейських студентських ігор 2018, який поповнив скарбницю перемог спортсменів університету.

«Це дійсно надзвичайно важлива перемога, це свідчення того, що наша команда має світовий рівень, адже вона посідає п’яте місце у світі серед студентських команд. Вже відомо, що в 2020 році цей вид спорту – баскетбол 3х3, або як його називають стритбол – включений в олімпійську програму. Сподіваюся, що наші спортсменки представлятимуть Україну і на Олімпійських іграх», – зазначив ректор університету Ігор Цепенда.

Ярослав Яців, декан факультету фізичного виховання і спорту ПНУ імені В. Стефаника зазначив, що у спортивному форумі Європейських студентських ігор беруть участь команди 295 вишів Європи, які представляють 5 тисяч студентів.

«Спочатку ми нелегко, проте впевнено перемогли в своїй групі «Д». Напружена і складна гра була з командами Угорщини та Литви. Більш впевненими наші спортсменки почували себе у грі з німецькою командою. У чвертьфінальній грі дівчата з великим відривом 21:10 перемогли команду із Швейцарії , а у півфіналі з рахунком 20:14 виграли у господарів ігор – португальських баскетболісток. У фінальній грі ми поступилися команді з Румунії з рахунком 20:9 і в підсумку ми стали срібними призерами Європейських студентських ігор. Варто зазначити, що вся румунська команда була представлена високим складом – гравцями національної збірної Румунії», – розповів Юрій Процюк, головний тренер команди.

Студентська жіноча збірна команда з баскетболу 3х3 виступала у такому складі: Христина Філевич (капітан команди), Вікторія Карєва, Оксана Моллова, Анастасія Сидорак. Головний тренер команди – Юрій Процюк, помічник тренера – Анастасія Споденюк. Делегацію університету очолив декан факультету фізичного виховання і спорту Ярослав Яців.

Читайте «Репортер» у Telegram – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.