Спорт

Франківські регбісти вибороли бронзові медалі чемпіонату України

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

У неділю, 10 липня, у Івано-Франківську на полі спортивного комплексу імені Героїв-Пожежних відбувся фінальний турнір чемпіонату України з регбі-7 серед команд вищої ліги. У ньому взяли участь вісім кращих команд, які визначились за результатами відбірних регіональних чемпіонатів.

Rugby[1]

Виступи прикарпатців у вищій лізі чемпіонатів України були досить успішними: у 2010 році у Кривому Розі і 2013 році в Києві «Роланд» здобував перемоги, а 2011 і 2012 роки були для наших земляків «срібними». У 2014 році прикарпатці стартували у суперлізі чемпіонату, але успішним цей виступ не став.

Цьогорічний чемпіонат «Роланд» приймав на своєму полі у Івано-Франківську.  На першому етапі змагань у груповому турнірі франківчани успішно стартували, отримали дві переконливі перемоги над командами «Бастіон» з Кременчука з рахунком 33:0 і криворізьким «Гірником» 22:5 і одразу отримали право грати у півфінальній грі.  Переможцем іншої групи вийшла команда «Поділля» з Хмельницького. Інші команди для участі у півфіналі повинні були пройти ще чвертьфінальну стадію, у якій мав визначитись суперник наших земляків. Ним знову став «Гірник», який отримавши не легку перемогу над своїми земляками, командою «Дніпро» з одноіменного міста, з рахунком 26:21.

Півфінал «Роланд» Івано-Франківськ – «Гірник» Кривий Ріг виявився  надзвичайно драматичним. Володіючи ініціативою та ведучи з рахунком 10:0, господарі чемпіонату розсоредились, допустили непоправимі і, зовсім не обовязкові, помилки, давши, тим самим, шанс команді з Кривого Рогу спочатку зрівняти рахунок, а потім, і взагалі, взяти контроль над грою і довести її до переможного результату – 27:15.

«Роланд» змушений був задовільнитись грою за третє місце. Суперником наших земляків у цій грій була збірна Київської області, очолювана головним тренером юніорської збірної України Сергієм Брюзгіним. Отримавши легку перемогу з рахунком 26:0, «Роланд» виборов третє місце і брозові нагороди.

Чемпіонами України у вищій лізі стало хмельницьке «Поділля», яке у фіналі обіграло криворіжців.

Місця з пятого по восьме зайняли «Дніпро» Дніпро, «Корабел» Миколаїв, УІПА Харків і «Бастіон» Кременчук.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.