Спорт

Франківець став чемпіоном України з гирьового спорту серед студентів

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
Минулого тижня в Дніпрі відбувся чемпіонат України з гирьового спорту серед студентів.

На ньому переміг студент четвертого курсу Франківського медуніверситету, майстер спорту міжнародного класу Олександр Шваб, пише прес-служба вишу.

Змагання у Дніпрі відбувалися під егідою Міністерства молоді і спорту України. Франківський спортсмен боровся у ваговій категорії до 68 кг. У поштовху довгим циклом (дві гирі по 32 кг) він показав результат 53 підйоми і з великим відривом здобув перемогу.

«Змагатися було дуже непросто, адже я поїхав на змагання без свого тренера, а в такій ситуації ставлення суддів до спортсмена зовсім інше. Не було кому збоку мене підтримати, допомогти чи щось підказати, — говорить Олександр Шваб. — Все-таки я усвідомив, скільки праці ми вклали під час підготовки до цих змагань, сконцентрувався, опанував емоції та показав найкращий результат у своїй вазі».

«Олександр черговий раз показав свою працьовитість, терпіння і волю до перемоги, — говорить тренер університетської збірної з гирьового спорту, заслужений майстер спорту України Роман Михальчук. — Ми знову довели, що в нашому університеті є добрі спортивні традиції, гирьовий спорт на високому рівні, ми продовжуємо перемагати і показувати високі спортивні результати».

Нагадаємо, у лютому, в Києві відбувся чемпіонат України серед студентів під егідою Міністерства освіти і науки України, де Олександр встановив новий рекорд України у ваговій категорії до 70 кг — 97 підйомів у поштовху довгим циклом (дві гирі по 24 кг).

Читайте «Репортер» у Telegram – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.