Світ Спорт

Франківець Роман Михальчук встановив новий рекорд України з гирьового спорту (ФОТО)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

У Херсоні пройшов Чемпіонат України з гирьового спорту, де представники ІФНМУ здобули чимало перемог. У чемпіонаті взяли участь 140 спортсменів із 16 областей України, змагаючись у двоборстві серед юніорів, чоловіків, ветеранів, та в ривку – серед жінок.

4

Відбувся чемпіонат в особливому місці. Ще в 1790 році в Херсоні відкрили перший Чорноморський плавильний гарматний завод, де виливали також і ядра. Ніхто тоді не міг уявити собі, що минуть роки і ці двопудові ядра, виготовлені з 8-дюймового гарматного ядра часів Кримської війни, будуть пристосовані для підвищення підготовки, тільки уже не бойової, а спортивної.

1 (1)

Вдало виступили наші земляки. Золото серед юніорів та бронзу серед чоловіків у ваговій категорії до 65 кг з результатом 106 підйомів з гирями 32 кг виборов студент ІФНМУ Олександр Шваб.

12

Став чемпіоном і тренер Олександра – 13 разовий чемпіон світу, багаторазовий рекордсмен світу та України, заслужений майстер спорту України, доцент кафедри фізичного виховання та здоров’я Роман Михальчук. Виступаючи серед ветеранів, установив новий рекорд України у віковій групі 55-59 років, вагова категорія до 75 кг, вага гир – 24 кг, поштовх двох гир – 135 підйомів, ривок – 216, сума двоборства – 353 підйоми.

5

З приходом Романа Михальчука в медичний університет значно зросли результати у гирьовиків та популярність гирьового спорту серед студентів. Так нещодавно студент медичного факультету Назар Гривул повернувся з міста Порто (Португалія) зі срібною медаллю Чемпіонату світу серед студентів.

hol

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.