Спорт

Франківчанка Ольга Балтажи представляє Україну на інтелектуальних іграх у Китаї

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

У місті Хуайань у Китаї відбулось урочисте відкриття Перших елітних інтелектуальних ігор (Elite Mind Games), які проводить Міжнародна асоціація інтелектуальних видів спорту (IMSA).

До теми. Франківчанка Ольга Балтажи виграла чемпіонат світу з блискавичних шашок.

baltazhy

На події будуть представлені 5 інтелектуальних видів спорту: бридж, шахи, шашки, го та сянци.

У шашковій програмі Україну будуть представляти Вікторія Мотрічко (Одеса), Ольга Балтажи (Івано-Франківськ), Юрій Анікєєв (Харків) та Артем Іванов (Дніпропетровськ).

До теми. Чемпіонка світу з шашок Ольга Балтажи з Івано-Франківська отримала орден.

У шаховому турнірі серед українців виступатимуть Руслан Пономарьов (Київ), Василь Іванчук (Львів) та Ганна Ушеніна (Харків).

Elite Mind Games відбуваються у Китаї з 25 лютого по 3 березня.

Ольга Балтажи

Заслужений майстер спорту України, міжнародний гросмейстер, спортсмен-інструктор з шашок, член збірної команди України з шашок. Народилась у Запоріжжі, нині проживає в Івано-Франківську.

Серед спортивних досягнень пані Ольги – перемоги та призові місця у чемпіонатах України з 1995 року. Віце-чемпіонка світу 2001 року, бронзовий призер Чемпіонату світу 1997 та 2003 років, віце-чемпіонка Європи 2000, 2002, 2008, 2012-го років.

Фіналістка І Всесвітніх Інтелектуальних Ігор (4 місце) 2008 року, бронзовий призер Всесвітніх Інтелектуальних Ігор 2012.

Пані Ольга здобула звання чемпіонки світу у складі команди України у 2012 році, чемпіонки Європи у складі команди (класична, швидка, блискавична гра) у 2013 році, стала чемпіонкою Європи–2014.

Остання перемога – Чемпіонка Світу 2015 (блискавична гра), де українська спортсменка у протистоянні перемогла росіянку.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.