Спорт Фото

Для франківських аутистів провели футбольний матч

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Шостий товариський футбольний матч провели працівники франківського Карітасу. У проведенні цього заходу допомогла Івано-Франківська федерація футболу, яка надала професійних арбітрів та подарувала для молоді футбольний м’яч.

5

До спортивних змагань також залучили 16 дітей-аутистів – представників ГО «Світанок-ІФ». Для цих діток – це перша можливість пограти футбол на професійному полі. І немає значення, що батьки їм у цьому допомагали. Найважливіше, що вони також відчули себе «зірками спорту», які уміють забивати голи.

4

«До футбольного матчу наші підопічні ретельно готуються, – каже Наталія Козакевич, виконавчий директор БФ « Карітас Івано-Франківськ УГКЦ». – Двічі на тиждень волонтер Назар Костів проводить тренувальні заняття у спортзалі, а в теплу пору року – на футбольному майданчику Крихівців. Усі, і дівчата і хлопці надзвичайно люблять грати у футбол, адже гра для них – це маса позитивних емоцій, навчання бути дисциплінованими та витривалими».

3

Для більш як 40 молодих інвалідів Карітас став другим домом. Більшість неповносправних дітей ходить сюди щодня. Когось привозять батьки, а для декого справжньою гордістю є те, що вони навчилися користуватися громадським транспортом і можуть добиратися самостійно.

2

У Карітасі вони працюють у творчих майстернях (виготовляють вироби з бісеру, паперу, дерева), займаються у спортзалі, їздять на екскурсії, ходять в кіно, спілкуються з волонтерами, а найголовніше – відчувають, що вони потрібні.

1

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.