Спорт

Трохи пригальмували. Підсумки футбольного року для “Прикарпаття” – уся статистика

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
Завершується 2018 рік, тому “Репортер” спробує зробити деякі підсумки футбольного року за участі МФК «Прикарпаття».

Загалом, рік можна для команди вважати задовільним. За два роки вона спромоглася підвищитись у класі, здобувши за підсумками сезону 2017/2018 одну з чотирьох путівок до першої ліги українського футболу. Також “Прикарпаття” продовжує складатись виключно із вихованців місцевого футболу. Таким здобутком не може похвалитись жоден професійний клуб України.

Напередодні старту в першій лізі була запланована участь 18 команд. З різних причин перша ліга ще до старту втратила три команди і зараз  їх там 15. За результатами першої половини чемпіонату “Прикарпаття” посідає 10 сходинку в таблиці, маючи 17 очок з 17 ігор.

В активі команди Володимира Ковалюка – п’ять перемог. Стільки ж у МФК «Миколаїв» та «Балкан», що посідають відповідно дев’яту та восьму сходинку в таблиці, але мають менше зіграних матчів, ніж франківці.

“Прикарпаття” зазнало 10 поразок. Більше тільки у кропивницької «Зірки», що «засіла» на останній сходинці. При цьому, у семи матчах франківці так і не спромоглися вразити ворота суперників. Лише в чотирьох іграх команда залишала свої ворота «сухими».

За забитими м’ячами “Прикарпаття” ділить 6-7 місце з «Оболонь-Бровар». В обох команд по 21 забитому м’ячу. При цьому 11 голів франківці забили у двох домашніх матчах із командами Кіровоградщини (сім – «Зірці» та чотири – «Інгульцю»). Із дев’яти домашніх ігор у чотирьох команда голів не забивала. У виїзних матчах не забивала тричі.

Читайте: «Прикарпаття» і «Калуш» вдома не дали суперникам жодного шансу (ФОТО)

За пропущеними м’ячами команда наразі посідає восьму сходинку в таблиці. У 17 матчах «Прикарпаття» пропустило 20 м’ячів.

27 заявлених граців зіграли у матчах першої частини чемпіонату. По 17 у активі Ярослава Конкольняка та Богдана Оринчака. Найменше у Андрія Громоляка – один матч. В домашньому матчі із «Колосом» Андрій вийшов на заміну та провів 27 хвилин на полі. Лише шість гравців відзначались забитими м’ячами. Найбільше – по п’ять – в активі Бориса Оринчака та Романа Дитка. Три м’ячі провели у ворота суперників Ярослав Конкольняк та Роман Барчук, по два – Василь Француз і Василь Цюцюра.

“Прикарпаття” є найбільш віковою командою у першій лізі. Середній вік гравців – 26,7 років. У складі сім гравців, старших 31 року. Також у команді грають лише двоє 21-річних – Василь Геник та Андрій Слободян. Так мало молоді лише в «Агробізнесу» та «Інгульця».

У порівнянні з минулим періодом можна відзначити деяке зменшення глядацької аудиторії на стадіоні “Рух”. У першій половині сезону 2017/2018 одинадцять домашніх матчів команди відвідали 40 110 глядачів, в середньому – 3646.4. У поточному сезоні дев’ять матчів відвідало 28 200 глядачів – 3133,3 в середньому.

Читайте: Юнацька команда «Прикарпаття» виграла три матчі у Вищій лізі (ФОТО)

При цьому МФК «Прикарпаття» фінансують виключно з бюджетів міста та області. Лише на цей рік виділили 8,2 млн грн з міського бюджету та 1,0 млн – з обласного.

Читайте «Репортер» у Telegram – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні.
Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.