Спорт

Будівельник захистив титул чемпіона України.

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

У вівторок, 13 травня, на паркеті Палацу спорту Будівельник здобув над Хіміком третю перемогу у фінальній серії Суперліги та став дев’ятикратним чемпіоном України.

Вирішальний матч нинішнього сезону не розчарував публіку, яка прийшла у Палац спорту. Уже з перших хвилин команди увімкнули максимальні оберти та віддавали на паркеті всі сили. Дует Анісімов – Лавринович не дозволив Хіміку, який звично добре входить у гру, відразу ж втекти вперед, хоча южненці і виглядали впевненіше. Перший відрізок суперники звели внічию – 18:18.

Другий відрізок Будівельник відіграв уже помітно краще. Киянам дуже не вистачало Саммерса зразка минулих матчів, зате дуже сильно виглядали Стрельнієкс і Анісімов. Незважаючи на програний підбір, відмінно завершивши другу чверть, чинний чемпіон пішов на велику перерву за рахунку 37:29 на свою користь.

Друга половина почалася з ефектного блок-шота від Дроздова. Після великої перерви активніше у гру увійшли саме гості, змінивши традицію власних провалів у третіх чвертях. У господарів же можна було відзначити велику кількість сумбуру та втрат. Після ривка 2:9 від южненців “будівельники” виглядали відверто розгублено. Звично хорошим був Лавринович, а також Саммерс, який нарешті на повну включився, але Шулер і Трейвіс досить впевнено виграли для переможця “регулярки” конкретну чверть – 18:28. На останню перерву суперники пішли за рахунку 55:57.

Заключна десятихвилинка розпочалася з двох поспіль “енд-ванів” від Лавриновича та Саммерса. Розуміючи, що справи погіршуються, Карліс Мужнієкс узяв тайм-аут, але “будівельники” з кожною хвилиною лише додавали у впевненості. За 1:48 до закінчення основного часу Будівельник вів 7 пунктів…

Кінцівка вийшла не дуже інтригуючою. “Будівельники” на чолі зі Стрельнієксом діяли по-справжньому класно, і, в принципі, спокійно довели матч до перемоги, яка стала ще більш очевидною після перебору фолів у Ділейні. Блок-шот Шулеру від Саммерса остаточно зняв усі питання.

Будівельник перемагає у матчі, перемагає у серії та захищає чемпіонський титул.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.