Соціум

У Богородчанах громада Петра і Павла перейшла до ПЦУ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
У неділю, 3 лютого, таке рішення більшістю голосів ухвалили на парафіяльних зборах громади, які відбулися у Богородчанському Палаці культури.

Процес незворотній – громада зробила свій вибір.

Парафіяльні збори у Палаці культури Богородчан скликали з питання зміни конфесійної юрисдикції релігійної громади святих апостолів Петра і Павла. Тобто громада, що належала до УПЦ Московського патріархату, висловила намір перейти до ПЦУ.

На збори з’їхалися близько двох десятків священиків УПЦ МП з усієї області, розповів КУРСу учасник зустрічі, депутат Богородчанської районної ради, голова “гуманітарної” комісії райради Тарас Глодан.

“Очевидно, їм треба було зробити картинку і зафіксувати її на відео. З священиками зайшли їхні камери, їхні ЗМІ. Представники московської церкви не були налаштовані на конструктивну розмову. Вони зробили заяву, що ці збори не можуть бути легітимними, оскільки їх має проводити священик – ну, напевно, такі закони в УПЦ МП. Після чого всі, разом із отцем Володимиром Шуваром, залишили залу. Отець покинув і збори, і свою громаду”, – повідомив депутат.

Всі, хто залишився в залі, а це була більшість громади св. Петра і Павла, проголосували за зміну юрисдикції і перехід до ПЦУ.

“Процес незворотній – громада зробила свій вибір. За законом, досить двох третин голосів, щоби рішення було легітимним. В залі залишилося більше двох третин парафіян. Шувара підтримують одиниці, хай би там що не показувала УПЦ МП”, – додав Тарас Глодан.

За його словами, подальші дії громади – подання рішення зборів і реєстрація нової громади ПЦУ. Цим займеться ініціативна група, яка була затверджена на парафіяльних зборах. Що стосується парафіяльного храму, а це колишній костел, то він наразі зачинений – опечатаний і знаходиться під охороною.

Нагадаємо, торік районна рада не продовжила УПЦ МП оренду культової споруди, яка є пам’яткою архітектури державного значення.

“Долю храму після реєстрації громади св. Петра і Павла в ПЦУ визначить районна рада”, – підсумував Тарас Глодан.

Читайте «Репортер» у Telegram – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.