Люди

На відкритті ялинки у Франківську дівчину поранило феєрверком. Студенти бунтують, мер обіцяє догани

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
Під час урочистого відкриття ялинки 19 грудня 17-річну студентку ПНУ з Верховинщини, поранило петардою від феєрверка.

За інформацією від поліції, дівчина втратила багато крові, з відкриття ялинки її без свідомості забрали “швидкою” до лікарні, де вона прийшла до тями. Лікарі запевнили, що загрози для життя немає, але діагностували струс мозку, крововилив у мозок, гематоми.

Після цього, у спільноті ПНУ Life, студент вишу Тимур Фараджев звернувся до міського голови Руслана Марцінківа з вимогою пояснити причини нещасного випадку.

До теми: Мер Франківська просить поліцію і варту посилено охороняти ялинку в центрі міста

“Хочу звернутися до Руслана Романовича з кількома питаннями щодо ситуації з важким травмуванням нашої студентки на вашому заході.

По-перше, Руслане Марцінків, якого дива на четвертому році війни, коли військові, волонтери і соціальні служби просять громадян не використовувати піротехніку, аби дати УБД та ВПО можливість реабілітувати психіку, мерія як взірець поведінки для містян організовує запуск гучних феєрверків, та ще й в середмісті? Як у вас вистачає сміливості це робити?

По-друге, чому знехтували технікою безпеки? Як? Поясніть, може, в мене не вистачає клепки зрозуміти, як можна додуматись поставити піротехніку серед натовпу? Хто відповідальний? Кому було доручено це зробити? Є вагомі причини тримати кадри, які дають ці вказівки? Чи буде проведено внутрішнє розслідування?

По-третє, це був масовий захід чи посиденьки “на двох”? Де швидка, яка мала чергувати на події? Дівчина втратила багато крові, поки приїхала карета “103”. А якби весь заряд феєрверків полетів у натовп? А якби трапився теракт? Те саме питання: хто відповідатиме?

Ситуація на вашій совісті, пане мер! Студентство вимагає відповідей!”

До теми: На Миколая у Франківську засвітили головну ялинку

Тому у відповідь на це звернення Марцінків оприлюднив вранці офіційний коментар, в якому попросив вибачення у дівчини та її родини, запевнив, що винні отримають догани, а міськрада оплатить лікування потерпілої.

“Вчора під час відкриття головної ялинки міста трапився нещасний випадок. Зараз життю та здоров’ю постраждалої дівчини з Верховини (студентка одного з франківських вишів) нічого не загрожує, серйозних травм немає. Пацієнтку перевели до палати стаціонару обласної лікарні, її стан стабільний. За прогнозами медиків за кілька днів дівчину можна буде готувати до виписки. Місто оплатить лікування потерпілої, надасть матеріальну допомогу.

Зараз у виконавчому комітеті проводимо внутрішнє розслідування. Перше покарання: догану отримають директор департаменту культури та начальник управління надзвичайних ситуацій МВК через недотримання правил техніки безпеки під час проведення масових заходів. Крім того, обурює, чому мої підлеглі не виконують мого ж розпорядження про заборону піротехніки. А от організацією, яка забезпечувала феєрверк, займаються правоохоронні органи.

Перше, що ми зробимо, – приймемо рішення виконкому про заборону піротехніки. Я від імені міської влади прошу вибачення у всіх, хто постраждав внаслідок нещасного випадку. Зараз потрібно вжити всіх заходів, щоб такого більше ніколи не повторилось. Прошу громадськість та окремі політичні сили не маніпулювати ситуацією, адже від нещасних випадків не застрахований ніхто.

Попри все, наше головне завдання – подарувати дітям казкове Різдво. Впевнений, що головна ялинка Франківська подарує чимало позитивних емоцій мешканцям та гостям нашого міста, адже недарма вона запалала від Вифлеємського вогню миру”, – написав Руслан Марцінків.

До теми: Ялинки продають метрами. До свят на Прикарпатті зрубають 33 600 дерев

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.