Культура

З 10 по 16 жовтня у Франківську пройдуть «Дні українського кіно»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
До уваги глядачів організатори підібрали фільми, які вперше буде презентовано у Івано-Франківську, а кінострічки «З України до Голлівуду» та «Східняк» — франківці побачать першими в Україні.

Івано-Франківська обласна державна адміністрація, театр кіно Люм’єр, Агенція регіонального розвитку та Кіно комісія, Управління культури національностей та релігій Івано-Франківської ОДА, Навчально-Методичний центр культури і туризму Прикарпаття запрошують на перегляд кращих українських прем‘єр осені — «Захар Беркут», «Східняк», «Будинок Слово», «З України до Голлівуду», «Генделик», «Гуцулка Ксеня» та «Фокстер і Макс», про це пише Репортер.

З 10 по 16 жовтня в театр і- кіно Люм’єр пройдуть «Дні українського кіно».

Окрім показів шанувальників кіно чекають зустрічі та обговорення з режисерами, продюсерами та акторами, одразу по завершенню фільмів.

Метою проведення «Днів українського кіно» є привернення уваги глядачів до вітчизняного кінематографу, знайомство кіноманів з фахівцями та тонкощами роботи в кіноіндустрії. Вагомою подією стане проведення круглого столу з представниками кіноспільноти, місцевої влади та бізнесу, де обговорять питання перспективи та шляхів розвитку кіно, як однієї з складових туризму в регіоні.

Круглий стіл відбудеться о 14.30 в театрі-кіно Люм’єр (лише для представників ЗМІ).

Серед спікерів: Пилип Іллєнко (колишній голова Держкіно), Олег Щербина (продюсер), Станіслав Сукненко (режисер), Тарас Томенко (режисер), Андрій Суярко (продюсер) та представники Тернопільської Кінокомісії.

Читайте «Репортер» у Telegram – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.