Культура

Віталій Портніков у Івано-Франківську презентував «Дзвони майдану» (ФОТО)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
У неділю, 16 червня, у мистецькому підземному переході «Ваґабундо» відомий український журналіст Віталій Портніков презентував книжку «Дзвони майдану».

Це третя книга з трилогіі, до якої раніше увійшли «Богородиця у синагозі» й «Тюрма для янголів». Модерував зустріч Юрій Андрухович, пише Репортер.

Віталій Портніков розповідає, що усі три книжки написані у стилі публіцистичного щоденника, але є певні відмінності.

«Першу я писав, ще коли працював у Москві, тому мені вдалося бути більш відстороненим, – говорить він. – А потім переїхав до Києва і вже був безпосереднім учасником подій, тому зберегти стиль не вдалося. Події Майдану я описую день за днем».

За його словами, як журналіст, Портніков відмовився від особистих щоденників, які вів з 12 років, аби потім не доводилося обирати, наскільки правдивим і щирим бути зі своїм читачем.

З редакційного архіву Віталій Портніков: «Якщо суспільство не підтримає журналістів, воно приречене на поразку»

«Я маю потребу ділитися, та якщо розповім про це в особистому щоденнику, мені цього буде достатньо і я можу не хотіти ділитися з читачем, – говорить Віталій Портніков. – Крім того, з читачем я більш чесний, бо сам із собою хочу здаватися монументальним».

Додає, що найкраще йому пишеться під час перельотів. І тепер навчився писати цілі статті у смартфоні. Каже, у стані такого стресу працювати вдається навіть більш ефективно.

Під час презентації Андрухович з Портніковим поговорили і про його повість «Евора», наявність українських авторитетів, історичний оптимізм.

Незважаючи на розпал Зелених свят і різноманітних фестивалів, на зустрічі з Віталієм Портніковим був аншлаг.

Читайте «Репортер» у Telegram – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні.
Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.