Культура Соціум Фото

У медуніверситеті франківці від 4 до 90 років розмальовували писанки (ФОТО)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
Вже десятий рік поспіль в Івано-Франківському національному медичному університеті відбувся майстер-клас з розпису великодніх писанок.

У вівторок, 23 квітня, в читальному залі університетської бібліотеки яйця розмальовували студенти та викладачі вишу, інформує прес-служба медуніверситету.

Майстер-клас організовує університетський осередок «Просвіти». Його голова доцент кафедри мовознавства Марія Гуцол каже, що разом із українськими студентами писанки охоче розписують студенти-іноземці. Дехто з них прийшов на цю подію у традиційних вбраннях своїх народів.

«Це вже десятий рік, як ми проводимо таку подію в університеті, і сьогодні писанки розписують студенти з дев’яти країн світу, — розповідає Марія Гуцол. — Вже не перший рік наші іноземні студенти долучаються до цієї події. Кожен з них ретельно береже свою писанку, щоб по закінченні нашого університету відвезти її з собою на свою батьківщину. Це дуже важливо, адже так інформація про Україну, про наші чудові традиції шириться світом».

Майстер-вже традиційно клас проводить науковий співробітник Музею мистецтв Прикарпаття Іванна Равлюк.

«Для студентів ми спеціально підготували ілюстровані роздруківки з традиційними українськими орнаментами, символами та їхнім значенням, — розповідає Іванна Равлюк. — До цієї справи важливо підходити усвідомлено, з добрим наміром, відкритим серцем, і так писанка стане справжнім оберегом у домівці. Ми бачимо, що студенти дійсно цікавляться значенням символів, які вони наносять, це дуже приємно».

Разом зі студентами і викладачами ІФНМУ писанки створювали й діти. Наймолодшому учаснику було всього чотири роки. А найстаршим писанкарем цього дня був ветеран медичного університету, член правління міської «Просвіти» Микола Кардащук, якому незабаром виповниться 90 років.

Більше дивіться у сюжеті телеканалу 402.

Читайте «Репортер» у Telegram – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.