Культура Розваги Фото

У Франківську заграли “Володарі стихій” (ФОТО)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
У понеділок, 26 листопада, у Франківську відбулося музичне фентезі-шоу “Володарі стихій”. Концерт почався із запізненням майже на годину, бо музиканти не змогли вчасно добратися у Франківськ через негоду.

У залі був аншлаг. Кожен з чотирьох музикантів уособлював якусь стихію: скрипка – вогонь, цимбали – земля, бандура – вода, сопілка – повітря, пише “Репортер“.

На бандурі грав Георгій Матвіїв, на цимбалах – прикарпатець Петро Сказків, на скрипці – Олександр Божик, на етно-духових – Олесь Журавчак. Крім того, франківцям грав Національний академічний оркестр народних інструментів України НАОНІ.

На музичному шоу прозвучали як авторські композиції, так і відомі світові та українські мелодії. Музика супроводжувалася спецефектами: прожекторами і зображеннями, які транслювалися на сцену і на екран.

Наразі проект ‘Володарі стихій’ презентували лише в Одесі та Франківську, попереду – багато міст України.

“Мені приснився сон – оця легенда. Тому ми її втілили у цьому шоу, – каже автор проекту Олесь Журавчак. – Сьогодні ми повинні не просто зіграти, а активізувати артефакти стихій, це ми можемо зробити лише з допомогою глядачів – оплесками”.

В основу сюжету фентезі-шоу покладена “Легенда про таємницю стихій”, де головними героями є Володарі стихій.

 Музичне фентезі-шоу «Володарі Стихій» це насправді унікальний проект, який зібрав найкращих фахівців своєї справи, –  говорить автор ідеї та режисер проекту Олесь Журавчак. – Вперше в Україні буде представлений формат інструментального мюзиклу, де в новій якості, сучасному саунд-дизайні та у поєднанні з фентезійними відео-декораціями прозвучать бандура, цимбали, сопілка, дримба, телинка та інші оригінальні українські інструменти. Особисто для мене «Володарі Стихій» – це не просто проект чи концерт, це – містерія, в якій поєднується минуле, теперішнє і майбутнє».

Читайте «Репортер» у Telegram – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.