Культура Світ

У Франківську французький “Театр непередбачуваного” покаже виставу за віршами Бориса Віана

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
У Івано-Франківську пройдуть дві вистави французького театру. Про це повідомили у середу, 17 квітня, на прес-конференції у обласній філармонії.

Виконають вистави двоє акторів ”Театру непередбачуваного” Ерік Сена і Франсуа Раскаль. Покази відбудуться у рамках ”Французької весни”, яку у Франківську організовує організація ”Парі ІФ” на чолі з Сергієм Єрьоміним.

У четвер, 18 квітня, покажуть виставу ”Борис і Бобі”, присвячена віршам Бориса Віана і Бобі Лапуента. За словами режисера і актора Еріка Сена, ці поети не були знайомі один з одним, але їхні твори об’єднує гра слів у віршах, мелодика французької мови.

”Борис Віан був більше прив’язаний до часу, в якому, він жив – 1950-ті. Його твори більш серйозні, схвильовані недавньою війною, – каже Ерік Сена. – Але у обох авторів є багато неологізмів, гри слів”.

У п’ятницю, 19 квітня, буде вистава ”Превер або подорож слів” за творчістю Жака Превера.

“Жак Превер – один з найвідоміших французьких поетів. Сюжети його творі – романтичні, наповнені символів свободи”, – говорить Сена.

Також у цій виставі будуть задіяні франківські учні та студенти, які вивчають французьку мову.  У середу та четвер Ерік та Франсуа відвідають навчальні заклади і послухають, як учні читають поезії Превера. Найкращі зможуть виступити у п’ятницю на сцені.

Режисер Ерік Сена розповідає, що створив ”Театр непередбачуваного” у 18 років, 20 років тому.

”Непередбачене – це зміст життя. Театр має безпосередній зв’язок з життям. Наш театр – дуже різний, як сучасні п’ єси, так і кабаре – інтимна обстановка під музику”, – говорить Ерік Сена.

Читайте «Репортер» у Telegram – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.