Культура

Президента Porto Franko викликали до поліції давати покази

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
Під час лекції учасників гурту «Хамерман знищує віруси», координаторка прес-служби фестивалю Porto Franko Іра Плєхова повідомила, що президента фестивалю Романа Григоріва на 20:00 викликали до поліції давати свідчення з приводу порушення громадського спокою у місті.

У поліції “Репортеру” повідомили, що президента фестивалю Романа Григоріва затримали за ч 2 ст 296 ККУ (Хуліганство) через звернення з приводу концерту в палаці Потоцьких. Санкція статті передбачає до чотирьох років позбавлення волі. Ведеться досудове розслідування.

Як написав у себе на сторінці франківський громадський активіст Ростислав Гудзінський, це він звернувся до поліції, бо на його думку, дії виконавців з гурту “Хамерман знищує віруси” на концерті в палаці Потоцьких є незаконними.

“В діях Володимира Пахолюка та Альберта Цукренко є ознаки кримінального правопорушення передбаченого ст. 296 КК України, – пише Гудзінський,- у зв’язку із чим я звернувся з заявою про вчинення кримінального правопорушення до поліції. На мою думку таким сумнівним “цінностям”, які пропагують відбірний російський мат та порнографію не місце в Івано -Франківську і це дійство не може називатися мистецтвом”.

У організаторів на це інших погляд:

«Нарешті фестиваль Porto Franko відбувається так, як треба. Вчора ми на оперу зібрали стадіон. Потім Хамерман отримав такий неочікуваний сплеск емоцій і лише тут до них прийшов такий успіх», – говорить Ірина Плєхова.

«Ми вітаємо всі політсили, які встигли прокоментувати цю подію, – каже Плєхова. – Фестиваль зробив крок вперед. Те, що нині відбулося в публічному просторі – це три кроки назад. Ми сповідуємо не християнські цінності, а загальнолюдські. У Франківську працюють кримські татари, навчаються буддисти, можуть бути язичники, атеїсти. Тут можна бути ким завгодно, але треба пам’ятати, що ми світська держава».

Ірина Плєхова каже, що фестиваль не виник би, якби тут не було потрібного підґрунтя. Зокрема нагадує, що саме у Франківську виникла Перкалаба, якій вже 20 років, а Юрій Андрухович написав свої романи.

Читайте «Репортер» у Telegram – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.