Культура Фото

На заморожених археологічних розкопках біля палацу Потоцьких провели толоку (ФОТО)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
У четвер, 30 серпня, біля палацу Потоцьких розпочалась толока на території заморожених археологічних розкопок. розкопках

Ялинки, ящики для продуктів, зламаний стілець, навіть  пароочисник – чого лиш не знайшли під час прибирання. Активісти швидко назбирали цілий контейнер сміття. розкопках

Нагадаємо, розкопки поблизу палацу розпочалися ще у 2012 році, коли під час реставрації брами виявили фрагменти первинних фортечних стін. Однак після цього розкопки декілька разів заморожувалися.

“Це пам’ятка місцевого значення, тут знаходився військовий шпиталь, – каже організатор толоки, франківський депутат Віталій Мерінов. – Мені, як місцевому мешканцю, небайдужа доля цих розкопок. Я не розумію: чому розкопки не продовжують і не відкривають нову туристичну принаду? Я помітив, що люди кульками скидають сюди сміття. Воно тут лежить близько року, бо ялинки ще від зими”.

Читайте: “Таємниці старого міста”: Про археологічні дослідження Палацу Потоцьких в центрі Івано-Франківська (ВІДЕО)

Мерінов каже – вже написав листа на ім’я мера, аби він пояснив на якій стадії перебувають розкопки. Крім того активіст попросив директора департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою Михайла Смушака, аби він дав контейнер на сміття.

“Вчора йшов тут і побачив, що така ситуація зі сміттям, от одразу після з тренування і пішли з дітьми прибирати, бо час був, – говорить Віталій Мерінов. – Це все вихованці моєї спортивної школи та члени ГО “Спільними зусиллями”.

Читайте «Репортер» у Telegram – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.