Культура Фото

Колективи з Ямницької ОТГ взяли участь у фестивалі вертепів у Харкові (ФОТО)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
12-13 січня 2019 року представники Ямницької об’єднаної територіальної громади брали участь у Всеукраїнському фестивалі традиційних і сучасних вертепів “Вертеп-фест 2019”, який відбувся у Харкові.

У фестивалі взяли участь близько 100 колективів, майже 1500 учасників з різних куточків України. З Прикарпаття були: Аматорський вертеп будинку культури села Павлівка “Вифлеємська зоря”, ансамбль викладачів Ямницької дитячої музичної школи “Реприза” та учасники фольклорного колективу БК села Тязів “Театральна скриня”, пише прес-служба Ямницької ОТГ.

У суботу, 12 січня, учасники фестивалю пройшли святковою ходою по центральній вулиці міста під гаслами: “Від Харкова по Карпати – Україна рідна мати!”, “Схід і Захід разом. Різдво єднає нас!”, “Від Заходу до Сходу ми – діти одного народу”. Також спільно виконали колядку “Нова радість стала” з українцями діаспори Великобританії, Австрії, Німеччини, Нідерландах, Франції та Польщі, з якими був встановлений відеозв’язок. Потім розпочалася концертна програма, яку відкривали колективи Ямницької ОТГ, адже вони вже втретє беруть участь в Харківському фестивалі вертепів, ще з моменту його започаткування.

Другого день святкових фестин колективи виступали на більш, ніж 60 локаціях: центральній сцені парку ім. Горького, арт-заводі “Механіка”, в лікарнях, військових госпіталях, соціальних установах, на станціях метро й торгових центрах міста. Також пройшли етно-вечорниці, на яких  виступили грузинські азербайджанські, вірменські артисти, що мешкають у Харкові.

Читайте «Репортер» у Telegram – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні.
Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.